Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zazzis nya liv efter svåra skilsmässan

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARIN TORNBLOM / Karin Tornblom
Foto: /IBL / /IBL
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

2019 är snart över – och för Alexandra Zazzi har det varit tungt. 

Nu berättar stjärnkocken om livsomställningen efter skilsmässan och att hon är helt säker på att hon kommer att hitta kärleken igen. 

– Störst av allt är kärleken och att känna något i magen, säger hon. 

I början av förra året berättade stjärnkocken Alexandra Zazzi, 53, att hon och maken Peter Jardemyr skulle skilja sig – efter 26 år tillsammans. 

I och med skilsmässan tog stjärnkocken ett drastiskt beslut och lämnade Göteborg – för ett liv i Stockholm. 

Nu berättar Alexandra om det tuffa året som har gått – men även om ljusglimtarna som har funnits i allt det mörka. 

– 2019 var ett år av väldigt mycket tankar, känslor, men med det sagt, även om det var mycket jobbiga saker som hände, så känner jag mig otroligt positiv inför 2020, summerar hon. 

Men stjärnkocken sticker inte under stol med att den senaste tiden har varit tuff. 

– Det har varit en berg- och dalbana, precis så känner jag. Jag var ju inte beredd på det som hände och för mig är familjen det absolut viktigaste i mitt liv. 

– Min bild av familjen har ju blivit reviderad och förändrad.

Alexandra Zazzis ena son bor kvar i Göteborg och den andra bor i Lund. Avståndet ser hon inte som något problem. 

 – Där känner jag inte på något sätt att jag har förlorat någonting. På sätt och vis är vi nog närmare varandra än vi var innan. 

Hur menar du då?

– När saker händer i livet så värdesätter man varandra på ett annat sätt. Vår kontakt är väldigt stark och äkta. Det känns bra. Jag har två otroligt fina killar som har funnits där för mig. 

Zazzi beskriver den senaste tiden som en livskris, där skilsmässan har varit huvudaktören. 

– Framför allt har det varit en livskris som jag har gått igenom, en stor livsförändring. Saker händer i livet. Livet händer och det gäller att rulla med det som händer och fatta beslut och att kunna hantera omständigheterna och skilsmässa, förlust av nära och kära, sjukdom som händer omkring en, livet händer oavsett. Vi kommer alla att drabbas av det på något sätt eller annat. 

Den svåra tiden har gett henne insikter om familj och vänner – och sett att de faktiskt finns kvar. 

– Då inser man när saker händer att det som är starkast, det är ens familj och ens vänner runtomkring, och på något vis mitt i all kris så kommer man ändå lite närmare de som betyder något. Där blir man på sätt och vis rik. 

– När man kliver ut ur en kris så blir man starkare. 

”På gott och ont”

Stjärnkocken kan också se det positiva i ett uppbrott – att det kan betyda många positiva saker. 

– Helt plötsligt så blir det ett uppbrott och ett uppbrott innebär ju också otroligt många nya möjligheter och många upplevelser och många utmaningar och jag inser ju att jag är en person som gillar utmaningar och gillar lite att det russlar till och att det händer. 

Hon kommer att bära med sig 2019 som ett minnesvärt år. 

– Det finns ju vissa år som sticker ut mer än andra år. På gott och ont, det gör ju att det bildas milstolpar i vem man är som person och det är lite ballt, någonstans mitt i det hela. Man får se det lite så. 

I september sa Alexandra Zazzi att hon kunde se sig själv börja dejta igen. 

Hur känner du inför det i dag? 

– Jag är fortfarande öppen för det men jag har använt 2019 till en me-time. Det har handlat om mig. Och att det har handlat om att fortsätta med min träning och fortsätta med min hälsoresa och att må bra. Hitta mig själv, och jag går i gång på mig själv just nu. Jag tycker att det känns så himla ballt att känna min styrka. Att vara 53 år och kunna åka på en träningsresa och gå i gång på vad träningen ger mig endorfiner. Jag har inte lyft blicken riktigt ännu och aktivt sökt så mycket. Och det känns jäkligt skönt. 

Alexandra Zazzis kärlekshopp

Alexandra Zazzi är däremot helt säker på att hon en dag kommer att hitta kärleken igen. 

– Jag vet att jag kommer att träffa någon som jag kommer att ha en relation med och kommer att må bra med. Men väldigt egoistiskt så handlar det otroligt mycket om mig just nu. 

– Jag har ingen brådska, men men det sagt så har jag givetvis träffat män men det har varit på mina villkor. Jag känner att när jag faller igen för någon så kommer det vara äkta. Då kommer det ske av sig själv. Jag är gammalmodig jag tror fortfarande på det här att när jag lyfter huvudet och ser in i ett par ögon som jag gillar så kommer jag att falla. 

Däremot så tror Alexandra Zazzi inte att hon någonsin kommer att använda Tinder. 

– Men jag umgås med väldigt många bra människor som jag mår bra med och sen för mig så handlar det framför allt om att någon gång i framtiden bli kär igen. Störst av allt är kärleken och att känna något i magen.

Dejtar du någon just nu? 

– Nej ingen fast. 

När framtiden inom tv kommer på tal är Alexandra Zazzi kryptisk och vill inte avslöja någonting. 

– Allting händer så fort ibland, både det positiva och det negativa och det positiva har varit att jag har utvecklats på så många plan som matlagare, och jag känner att 2020 också kommer att vara ett år där maten kommer få än mer plats i mitt liv, även om det redan tar mycket plats, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.