Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zazzis hälsobeslut – efter skilsmässan

Nöjets årskrönika: Det här minns vi mest från 2019
Alexandra Zazzi har fast bestämt att fortsätta satsa på sin träning.Foto: OLLE SPORRONG
”Jag tycker det känns så himla ballt att känna min styrka. Att vara 53 år och kunna åka på en träningsresa och gå i gång på att att träningen ger mig endorfiner”, säger Alexandra Zazzi.Foto: /IBL / /IBL
Målet för 2020 är till att börja med att göra 65 träningspass innan 25 april. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Alexandra Zazzi skilde sig förra året. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Alexandra Zazzi har det senaste året gått igenom en tuff skilsmässa som till stora delar har förändrat hennes liv.

Samtidigt kämpar hon för att hålla sig i bättre form än någonsin.

– Jag har använt 2019 till en me-time. Det har handlat om mig. Och att det har handlat om att fortsätta med min träning och fortsätta med min hälsoresa och att må bra.

53-åriga stjärnkocken Alexandra Zazzi gick i början av 2019 ut med att hon och exmaken Peter Jardemyr hade gått skilda vägar efter 26 år tillsammans.

Nyligen berättade hon för Expressen om det svåra året, där hon bland annat valt att lämna Göteborg för att flytta till Stockholm.

Men samtidigt är det en målmedveten Alexandra Zazzi som satsar hårt på träningen, för att hålla sig i form.

– Jag tycker det känns så himla ballt att känna min styrka. Att vara 53 år och kunna åka på en träningsresa och gå i gång på att att träningen ger mig endorfiner.

65 träningspass innan 25 april

Zazzi berättar att hon bland annat har en grupp på Instagram där sällskapet ger varandra stöd för att orka hålla i träningen.

– Tillsammans med flera andra så peppar vi varandra och tar 65 träningar innan ett visst datum. Och vi har precis börjat med 65 träningar innan 25 april, säger hon.

Den före detta ”Robinson”-deltagaren berättar också hur hon efter den uppslitande skilsmässan valt att lägga mycket fokus på sig själv.

– Jag har använt 2019 till en me-time. Det har handlat om mig. Och att det har handlat om att fortsätta med min träning och fortsätta med min hälsoresa och att må bra. 

Berättar om matknepen

Stjärnkocken och tv-profilen har även flera specifika knep att dela med sig av.

– Jag kör lite lågkolhydrats-tänk med periodisk fasta och mår otrolig bra av det. Det blev lite extra mat som jag inte tänkt äta över julhelgerna och nu är det dags att gå tillbaka till att bara äta den där sunda maten som min kropp mår bra av. I mitt fall handlar det inte bara om vikten, även om jag märker att vikten håller sig i schack när man lever med mycket grönsaker, begränsade kolhydrater och rätt sorts proteiner. Då ligger min vikt stabilt och min träning fungerar.

Det finns även vissa träningsformer som Alexandra Zazzi helt klart föredrar.

– Jag kör spinning, crossfit och mycket powerwalks.

Men Zazzi beskriver sig samtidigt som ”otroligt stel” och har därför som mål för 2020 att börja uppskatta att göra yoga. Men helt säker på att lyckas tycks hon inte vara. 

– Jag tycker det är så jäkla boring. Jag gillar mer explosiva sporter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.