Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zazzi avslöjar sin hemliga pojkvän: Ungdomskärleken

Alexandra Zazzi var 16 år när hon och två år äldre Göran Risberg tittade på den då nyutkomna ”ET” i hans etta i Nynäshamn.
Alexandra Zazzi.
Foto: Pidjinstudio / Pidjinstudio

Alexandra Zazzi, som under 2018 gick igenom en svår skilsmässa, hintade i somras om en ny och hemlig kärlek. 

Nu berättar tv-kocken att hon i själva verkat har hittat tillbaka till sin pojkvän från tonåren. 

– Det var som en sådan romantisk film, säger hon. 

I slutet av 2018 gick Alexandra Zazzi, 54, igenom en skilsmässa med maken Peter Jademyr, 56, efter att ha levt tillsammans i 26 år. I samband med separationen flyttade hon från Göteborg till Stockholm, där hon nu bor i sin nya lägenhet på Kungsholmen .

– En skilsmässa är en skiljeväg. Hur traumatiskt det upplevs är grundat på vilket sätt parterna valt att gå isär. Sorgen är något som måste levas ut. Det tog tid och tålamod att vänja sig vid det nya och acceptera det gamla, säger Alexandra Zazzi som precis hade blivit klar med inspelningen av ”Biggest loser VIP” när skilsmässan offentliggjordes. 

– För mig var det svåra med skilsmässan förlusten av det liv jag valt att leva, sättet som vi umgicks som familj. Jag är tacksam att jag har fina vänner att älta detta med, även mina vuxna barn har varit underbara, säger hon.  

I november förra året skrev Expressen om Zazzis nya hemliga kärlek, som hon nu avslöjar är ungdomskärleken Göran Risberg, 56. Något Aftonbladet var först med att rapportera. 

Tittade på ”ET”

Första gången romantik uppstod mellan paret var tidigt 80-tal. Alexandra Zazzi var 16 år när hon och två år äldre Göran Risberg tittade på den då nyutkomna ”ET” i hans etta i Nynäshamn. Paret gled ifrån varandra när Zazzi flyttade till Idaho, USA för att studera. 

När hon i somras, snart 40 år efter dejten i Risbergs lägenhet, besökte sin bror på en fika i hemstaden kom den gamla pojkvännen förbi. 

– Haha, det var som en sådan romantisk film, ”busy busy citygirl” på besök träffar den starka, kloka mannen med fötterna på jorden. Jag var över på fika hos min äldre bror i slutet på april och Göran kom förbi, berättar hon och fortsätter: 

– Vi bestämde att vi skulle ses på en öl på söder. På en uteservering eftersom det var corona, sedan blev vi hungriga och en kock har ju alltid mat hemma. Jag lurade in honom på oxsvansgryta.

”Sa klick direkt”

Hon hade egentligen lagt dejtandet på hyllan, när hon och Göran Risberg började ses.

– Men med honom sa det klick direkt igen, inte massa konstlat dejting a la 2020-talet, liksom ”exklusiva med varandra”, ”träffa andra samtidigt”... bladi bladi skitsnack, förklarar Zazzi. 

En ny bild på det nygamla paret.

Första tiden ihop träffades Göran Risberg, som bor i Ösmo, och Alexandra Zazzi på all ledig tid. De tränade ihop, lagade mat tillsammans och ”njöt av Nynäshamns underbara kust”. 

Paret bor inte tillsammans i nuläget, men pendlar till varandra på helgerna. 

– Han är stark, varm, ärlig och närvarande. Han tränar mycket och gillar min mat, säger hon. 

Jessica Andersson om att bara killar gick vidare i Melodifestivalen:

Jessica Andersson om att bara killar gick vidare i Melodifestivalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.