Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zara Larssons utspel mot polisen efter protesterna

Zara Larsson till killar: ”hur kan ni inte förstå”
Zara Larsson riktar kritik mot polisen på Twitter.Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
I en tweet använder hon även laddade förkortningen ”acab”.Foto: ADMEDIA, INC / CHRISTOPHER SMITH/ADMEDIA/SIPA U SIPA USA
Black lives matter-demonstrationer i Washington.Foto: ADELA LOCONTE/SHUTTERSTOCK / ADELA LOCONTE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den svenska stjärnan Zara Larsson räds inte att vara politisk i sociala medier eller intervjuer. 

Efter George Floyds död i USA och de efterföljande kravallerna går artisten nu till angrepp mot polisen på Twitter – genom att använda den klassiska frasen ”ACAB”, det vill säga ”all cops are bastards”. 

Zara Larsson, 22, har inte minst på Twitter flitigt uppdaterat med åsikter, länkar, filmklipp, bilder och annat material från upploppen runt om i USA efter att den afroamerikanske mannen George Floyd dödats vid ett polisingripande i Minneapolis, USA.

I en stjärnans tweet väljer hon att rikta skarp kritik mot polisen i form av en klassisk förkortning, nämligen ”acab”, ungefär ”alla poliser är svin” översatt till svenska.

Zara Larsson uttrycker förkortningen i en tweet där hon kommenterar en annan Twitter-användarens vittnesmål om dåligt beteende och transfobi inom poliskåren.

”Den här tråden är vidrig. Acab”, skriver popstjärnan.

https://twitter.com/zaralarsson/status/1269202329846374401

 

Hyllar demonstrationen i Stockholm 

Larsson möts av flera tweets från fans som håller med henne.

I en annan tweet retweetar hon en användare som menar att demonstranterna inte ”startar ett krig, utan försöker stoppa ett”.

Artisten har även visat sitt engagemang på Instagram där hon bland annat har hyllat den stora black lives matter-demonstrationen som nyligen hölls i Stockholm.

”Jag är så stolt över min stad som står tillsammans i solidaritet”, skrev hon då. 

Zara Larsson befinner sig på grund av coronapandemin i Sverige och har som i princip alla artister fått ställa in sin planerade sommarturné. Även hennes kommande album ser ut att bli försenat.

– Det är i princip klart, allt som krävs nu är att jag ska spela in musikvideos och allt det visuella och kreativa kring det. Och det är ju ganska omöjligt att göra eftersom inga produktionsbolag har några anställda som jobbar, eller några studios som är öppna, sa hon i ”Malou efter tio” i april. 

Expressen har sökt Zara Larsson. 

https://www.instagram.com/p/CA_Rg1VHub5/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.