Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zara Larssons pengaavslöjande – så mycket tjänar hon på Instagram

Foto: JAMES SHAW / AVALON.RED B5327
Foto: VIANNEY LE CAER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JULIA DANSARIE

Stjärnskottet Zara Larssons har 5,4 miljoner följare på Instagram och tjänar stora pengar på sociala medier.

I "Framgångspodden" avslöjar hon vad prislappen för ett samarbete ligger på.

– Säg 300 000 typ, säger artisten.

Artisten Zara Larsson, 20, är en Sveriges starkast lysande stjärnor. Men det är inte bara musikkarriären som är en kassasuccé, även Larssons popularitet i sociala medier genererar stora summor.

 

 

I veckans avsnitt av "Framgångspodden" med Alexander Pärleros avslöjar Zara Larsson vad prislappen ligger på för ett inlägg på hennes Instagram – som i dagsläget har 5,4 miljoner följare.

– Om det är nånting jag tycker om som jag verkligen stöttar så gör jag många grejer för bättre pris, eller om nåt litet paketpris, men säg 300 000 typ, säger artisten.

Det handlar inte bara om pengar för att ett samarbete ska bli av. För Zara Larsson är det minst lika viktigt att hon kan förknippas med innehållet.

– Det är ju nånting man måste tänka på när man vill åstadkomma att ha ett varumärke. Där är jag väldigt noga med vad jag associeras med, vad det är för grejer som jag vill lägga upp. Det kommer väldigt många förfrågningar där jag är så här: ”Varför skulle jag vilja vara en del av det där? Varför tror de det?”, säger hon i avsnittet.

Zara Larsson – "Dålig med pengar"

Pengarna läggs i Zara Larssons bolag – och det går bra. Enligt Skatteverket, har artisten för inkomståret 2017 skattat för en inkomst på drygt 800 000 kronor.

 

 

Tidigare var det Zara Larssons mamma som hade hand om hennes ekonomi, men nu har artisten anlitat en revisor.

– Mamma har egentligen bara hand om... Hon har egentligen inte hand om nånting. Hon håller bara koll, vilket är väldigt skönt för att jag personligen tycker att det är jättesvårt att hålla i pengar, säger Zara Larsson i "Framgångspodden" och tillägger:

– Det värsta som hände mig var att jag fick ett kreditkort. Jag älskar det, men jag tycker att det är farligt. Jag är väldigt dålig på att hålla i pengar.

Expressen har sökt Zara Larsson.