Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zara Larssons miljonregn – stjärnan slår nytt rekord

Zara Larsson shoppar för 150 000 kronor varje månad – något hennes bokslut för 2018 visar att hon har råd med.Foto: BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK / IBL BILDBYRÅ / BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Zara Larsson är förband till Ed Sheeran.Foto: JOE SUTTER / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
Zara Larsson slog igenom i svenska ”Talang”.Foto: BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / STELLA PICTURES
Zara Larsson.Foto: OLLE SPORRONG

Zara Larsson har berättat att hon shoppar för 150 000 kronor varje månad.

Det kan hon fortsätta med.

Den svenska stjärnans bolag omsatte 33,4 miljoner kronor förra året och gjorde en vinst på 13,3 miljoner kronor.

– Det är min revisor som har koll på mina pengar och jag tycker att det är ganska skönt att ha det så, har Zara Larsson berättat i podcasten ”Radio Redgert”.

Zara Larsson, 21, är en av de senaste årens mest framgångsrika svenska artister. Flera av hennes hitlåtar har spelats flera hundra miljoner gånger på Spotify – den allra mest populära, ”Lush life” från 2015, har 805 miljoner spelningar.

Musikvideon till densamma har visats över 630 miljoner gånger på Youtube.

Hon turnerar över hela världen agerar just nu förband till den brittiske superstjärnan Ed Sheeran.

– Jag varvar lite med egna shower och att öppna till Ed Sheeran i sommar, berättade hon nyligen för Expressen.

Och framgångarna märks med all önskvärd tydlighet i Zara Larssons eget bolag. I fjol blev det ett rekordresultat.

Ökning med åtta miljoner

Hennes bolag Haza AB omsatte 33,4 miljoner kronor vilket var ett åtta miljoner bättre än föregående år.

Resultatet efter finansiella poster blev 21,7 miljoner kronor, även det en ökning med åtta miljoner. Årets resultat blev 13,3 miljoner kronor. Då har skatten redan dragits och möjligheten att skjuta upp en del av vinsten i skatt utnyttjats. 

Zara Larsson plockar ut 1 925 000 kronor i utdelning. Resten av vinsten går tillbaka till bolaget.

Det egna kapitalet uppgår nu till strax över 23,3 miljoner kronor.

Av årsredovisningen framgår även att Zara Larsson äger bolaget ZL Touring med säte i London. I Storbritannien representeras hon av managementfirman YMU Group som är experter på att ta vara på unga talanger.

Bolaget skräddarsyr skötseln efter sina klienters önskemål om hur de vill att deras karriär ska utvecklas. Det kan handla om allt från finansiella råd till hur de ska presenteras i sociala medier.

Den brittiska firman företräder en rad unga, ambitiösa människor. Det är inte bara inom musik utan även bland annat komedi, sport och annan underhållning.

Zara Larssons miljonsuccé

Stjärnans bolag Haza AB gjorde sitt bästa resultat hittills under 2018.

 

Nettoomsättning

2018: 33,4 miljoner kronor

2017: 25,3 miljoner kronor

2016: 11,8 miljoner kronor

2015: 2,1 miljoner kronor

2014: 468 000 kronor

 

Resultat

2018: 13,3 miljoner kronor

2017: 6,7 miljoner kronor

2016: 5,8 miljoner kronor

2015: 553 000 kronor

2014: 89 000 kronor

Drar in stora pengar på Instagram

Det är inte heller bara på sin musik som Zara Larsson tjänar pengar. På Instagram, där hon har 5,8 miljoner följare, tjänar hon storkovan genom olika reklamsamarbeten.

I ett avsnitt av podcasten "Framgångspodden" från december 2018 berättade Zara Larsson vad ett inlägg på hennes Instagram kostar:

– Om det är nånting jag tycker om som jag verkligen stöttar så gör jag många grejer för bättre pris, eller om nåt litet paketpris, men säg 300 000 typ.

Pengar är dock inte något som Zara Larsson själv har särskilt bra koll på. I ett avsnitt av podcasten ”Radio Redgert” från mars i år fick hon frågan om hur mycket hon har på banken – en fråga hon inte kunde svara på:

– Jag vet inte, och det är så pinsamt! Det är min revisor som har koll på mina pengar och jag tycker att det är ganska skönt att ha det så.

Maxar kreditkortet varje månad

I samma intervju berättade Zara Larsson att hennes kreditkort fylls på med 150 000 kronor varje månad och att de pengarna alltid tar slut.

– Jag maxar ut mitt Amex till hundra procent varje gång, berättade hon i ”Radio Redgert”.

Exakt vad slantarna spenderas på har hon haft svårare att svara på men har sagt att det troligtvis handlar om nöje och shopping.

– Säkert 85 procent av allt går till prylar, sa hon i Radio Redgert.

Zara Larsson har också valt att investera i en lägenhet i Stockholm. Tidigare har hon alltid bott hemma hos sin familj när hon varit hemma i Sverige ”någon dag i månaden”.

– Det känns spännande, men jag tror att jag kommer hänga hemma rätt mycket ändå. Jag flyttar in till stan, berättade hon i ”Morgonpasset i P3” i våras.

Särskilt mycket ledig kommer Zara Larsson inte att hinna vara i sommar. Men tidigare i veckan berättade hon för Expressen att det trots allt kommer att bli en efterlängtad semester lite längre fram. 

– Resten av sommaren blir det att öppna för Ed, fram tills slutet av augusti för då blir det två veckor ledigt.

Expressen har sökt Zara Larsson.