Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zara Larsson: Hoppas att de har genustänk

Zara Larsson är besviken på Bråvalla-festivalen.
Foto: Robert Eklund
Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
Foto: Granlund Pictures

Bråvallafestivalen har precis börjat.

Zara Larsson – som spelar på festivalen i morgon – har synpunkter på upplägget:

– Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade, säger hon till DN.

Spotify har sammanställt en lista över de 15 Bråvalla-aktuella artister som strömmats mest på tjänsten i Sverige. I topp hamnar Zara Larsson, 17.

Men hennes namn hamnar långt under manliga akter som Deadmaus, Muse, Calvin Harris, In Flames, Robbie Williams och Sabaton.

Zara Larsson:

– Helt ärligt är jag rätt besviken. Är jag ens med på Bråvalla, det känns inte så? Jag har sett flera festivalaffischer och jag står inte med på någon. De gick ut med mitt namn rätt sent, även om jag har varit bokad länge. Dessutom ska jag spela tidigt på eftermiddagen, som så klart inte är lika coolt som att spela senare. Det är konstigt, det matchar inte riktigt, säger hon till Dagens Nyheter och fortsätter.

DOKUMENT: Bråvallas knep för att bli störst


"Fullt förståelig kritik"

– Jag fattar inte riktigt det här med huvudakter. Hur bestäms det? Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade.

Just mansdominansen på festivalen har kritiserats tidigare. Förra året var hela 85 procent av festivalens akter mansdominerade.

Niklas Westergren, marknadschef hos arrangören FKP Scorpio, har förklarat sin syn på situationen för Expressen.

– Det är fullt förståelig kritik. Det ser inte alls bra ut, vi har bara män längst upp på affischen. Vi har väldigt stora kvinnliga artister som spelar på festivalen, men på Bråvalla är de inte headline, säger han och påstår att det främst är slumpen som ligger bakom situationen och att flera av de kvinnliga artister som efterfrågats inte kunnat ställa upp.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.