Zara Larsson är besviken på Bråvalla-festivalen. Foto: Robert EklundZara Larsson är besviken på Bråvalla-festivalen. Foto: Robert Eklund
Zara Larsson är besviken på Bråvalla-festivalen. Foto: Robert Eklund
Foto: Magnus Liljegren / All Over PresFoto: Magnus Liljegren / All Over Pres
 Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
Foto: Granlund PicturesFoto: Granlund Pictures
 Foto: Granlund Pictures

Zara Larsson: Hoppas att de har genustänk

Publicerad

Bråvallafestivalen har precis börjat.

Zara Larsson – som spelar på festivalen i morgon – har synpunkter på upplägget:

– Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade, säger hon till DN.

Spotify har sammanställt en lista över de 15 Bråvalla-aktuella artister som strömmats mest på tjänsten i Sverige. I topp hamnar Zara Larsson, 17.

Men hennes namn hamnar långt under manliga akter som Deadmaus, Muse, Calvin Harris, In Flames, Robbie Williams och Sabaton.

Zara Larsson:

– Helt ärligt är jag rätt besviken. Är jag ens med på Bråvalla, det känns inte så? Jag har sett flera festivalaffischer och jag står inte med på någon. De gick ut med mitt namn rätt sent, även om jag har varit bokad länge. Dessutom ska jag spela tidigt på eftermiddagen, som så klart inte är lika coolt som att spela senare. Det är konstigt, det matchar inte riktigt, säger hon till Dagens Nyheter och fortsätter.

DOKUMENT: Bråvallas knep för att bli störst

 

"Fullt förståelig kritik"

– Jag fattar inte riktigt det här med huvudakter. Hur bestäms det? Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade.

Just mansdominansen på festivalen har kritiserats tidigare. Förra året var hela 85 procent av festivalens akter mansdominerade.

Niklas Westergren, marknadschef hos arrangören FKP Scorpio, har förklarat sin syn på situationen för Expressen.

– Det är fullt förståelig kritik. Det ser inte alls bra ut, vi har bara män längst upp på affischen. Vi har väldigt stora kvinnliga artister som spelar på festivalen, men på Bråvalla är de inte headline, säger han och påstår att det främst är slumpen som ligger bakom situationen och att flera av de kvinnliga artister som efterfrågats inte kunnat ställa upp.

 


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag