Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zara Larssons hyllning till Sven Melander efter cancern

Se Zara Larssons hyllning till Sven Melander.
Sven Melander fick Kristallens hederspris.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Zara Larssons videohälsning till Sven Melander.
Foto: SVT

Skådespelaren Sven Melander får Kristallens hederspris. 

Han hyllas med stående ovationer – och med en hälsning från Zara Larsson. 

– Hamnar du någonsin i stort blåsväder finns jag där för dig, säger artisten. 

Kristallens hederspris går till Sven Melander – för att i nästan 50 år ha gett glädje, värme och klokskap i film och tv-program som exempelvis Nöjesmaskinen i SVT.

– Tack så hemskt mycket, jag kan stå här väldigt länge, säger Sven Melander från scenen. 

– Jag såg listan på de som har fått det här priset före mig, det är naturligtvis en väldigt imponerande skala. Jag upptäckte också att några av dem är yngre än jag, vilket är lite besynnerligt att de har fått det före mig. Men det kan vi ta en annan gång. Jag vill säga tack så hemskt mycket, tack till alla de redaktioner jag har jobbat med genom åren, tack till alla de team jag fått fördelen att jobba med, tack till alla goda arbetskamrater och framför allt tack till tv-tittarna. Ni har betalt min lön, fortsätter Sven Melander. 

Zara Larsson: Finns här för dig 

Sven Melander började sin karriär som journalist, på Expressen och Aftonbladet. Känd för svenskarna blev han främst genom ”Sällskapsresan” – genom rollen som ”Berra”. Han gick vidare till SVT och har bland annat synts i ”Nöjesmaskinen” 

I dag har Sven Melander gjort sig känd för en helt ny publik genom sina konton i sociala medier. 

Det var där Sven Melander ryckte ut till försvar för artisten Zara Larsson, som framförde sin hyllning till kvällens pristagare. 

– När jag för ett tag sedan fick massa massa hatkommentarer kom du från ingenstans och sa att nu får det vara nog. Därför vill jag säga, att om du någonsin hamnar i stort blåsväder finns jag där för dig, säger artisten i en videohälsning. 

Drabbades av cancer 

Vintern 2018 berättade Sven Melander i en video att han drabbats av cancer. Skådespelaren genomgick en cellgiftsbehandling – och i oktober förra året friskförklarades han. 

– Alla mina behandlingar är avslutade och jag är friskförklarad. Sedan får vi se om det är forever. Eller – ingenting är ju forever. Men vi får se hur det går, sade han då. 

Sven Melander avslutade sitt tal på scenen under Kristallengalan med att vända sig till sina yngre kolleger. 

– Och till alla er yngre som är här i kväll – ni jobbar i ett fantastiskt medium. Oavsett om det ni gör är seriöst eller mer åt tramshållet, som det jag gjort, så ta det på allvar. Tack. 

Det här är Sven Melander.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.