Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zara Larssons barntvivel: ”Det mest omiljövänliga”

Zara Larsson förklarar att skaffa barn är det värsta man kan göra för miljön. Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Zara Larsson lever i dag lyckligt ihop med pojkvännen Brian Whittaker. Foto: DIGITAL PRESS / DIGITAL/EROTEME.CO.UK/IBL EROTEME
Zara Larsson är aktuell med stadiumturné tillsammans med världsstjärnan Ed Sheeran. Foto: JAMES SHAW / STELLA PICTURES/AVALON.RED B5327

Zara Larsson förklarar varför hon inte vill ha barn.

Artisten ställer sig tveksam till att skaffa barn och menar att det är det värsta man kan göra för miljön.

– Det är naturkatastrofer, maten tar slut, ekonomin kollapsar. Det vill jag inte att mina barn ska utsättas för, säger Zara Larsson.

Popstjärnan Zara Larsson, 21, lever lyckligt ihop med den två år yngre pojkvännen, modellen Brian Whittaker, och har nyligen köpt en lägenhet i Stockholm. Om tio år ser hon sig själv med fem album i bagaget och på en arenaturné, men förklarar varför hon inte är säker på om det blir några barn med i bilden.

– Det är naturkatastrofer, maten tar slut, ekonomin kollapsar. Det vill jag inte att mina barn ska utsättas för, säger Zara Larsson.

Att skaffa barn runt 30 års ålder tycker Zara Larsson känns rimligt och förklarar att hon vill gifta sig innan det. Men efter att ha lyssnat på podcasten ”P3 Dystopia” vet hon inte om hon vill ha barn då hon tycker att framtiden ser mörk ut. Något som hon inte vill utsätta sina barn för.

Zara Larsson: ”Det känns själviskt”

Hon beskriver att skaffa barn är det värsta man kan göra för miljön och att det till viss del känns själviskt. Efter att ha lyssnat på dokumentären mår hon dåligt av hur framtiden kan se ut och står därför delad inför barnbeslutet.

– Men det känns själviskt. Typ ”åh vad kul med barn”, men sen när mina barn växer upp då kommer de få det ganska knapert befarar jag. Vi får se hur det blir, förklarar Zara Larsson.

”Det finaste som finns”

Att människor ändå väljer att skaffa barn kan hon förstå. Hon säger att det är själviskt men att hon förstår att folk vill vara det.

Om det blir några barn i framtiden kan hon i nuläget inte svara på, det är något som tiden får utvisa menar Zara Larsson och påpekar att man alltid kan adoptera.

– Det finaste som finns är att se en liten version av sig själv, men det är ju det mest omiljövänliga man kan göra. Vi får se om jag är miljöbov, säger Zara Larsson.