Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zara Larsson vågar sticka ut ur mängden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Zara Larsson är hetare än någonsin och ständigt i ropet med sina sylvassa uttalanden. Men sångerskan håller hög klass även på röda mattan. Här är hon på Grammisgalan i "fiskmönstrad" jacka med matchande byxor. Det marina temat fortsatte även på fötterna i form av ett par badtofflor.
Foto: Jari Kantola
Zara Larsson visar att hon gärna klär sig i mycket mönstrade och tvådelade plagg - även på scen när hon uppträder.
Foto: Roger Vikström
"Det här är en tjej som går sin egen väg när det gäller kläder. Hon vågar sticka ut ur mängden", säger Emma Danielsson om Zaras stil.
Foto: Robert Eklund
Chic-galan.
Foto: Sara Strandlund
Vitsommarklänning och sneakers på premiären av "Guardians of the Galaxy" ifjol.
Foto: Robert Eklund
Artisten har vid flera tillfällen på senare tid skapat debatt med sina inlägg på sin blogg, Twitter och Instagram och hon har tagit strid för bilden av kvinnor i samhället. I januari publicerade hon en bild på Instagram där hon trär en kondom över sitt ben, långt upp på vaden, med texten: Till alla killar som säger att "min penis är för stor för kondomer", SLÅ ER NED.
1 / 7

Zara Larsson går sin egen väg - inte bara på scenen och på sociala medier utan även när det kommer till mode.

Artisten skippar de klassiska snitten till förmån för en personligare stil.

– Hon vågar sticka ut ur mängden, säger modeexperten Emma Danielsson.

Zara Larsson är bara 17 år, men redan en förebild för tusentals människor.

Då pratar vi inte bara om de som gillar hennes musik, hennes artisteri eller hennes känsla för stil och mode.

Framför allt har sångerskan och den tidigare "Talang"-vinnaren hyllats för sina debattinlägg och vassa kommentarer på sociala medier.

I januari fick hon till exempel enorm uppmärksamhet efter ett inlägg på Instagram där hon trär en kondom över sitt ben, långt upp på vaden, med texten: "Till alla killar som säger att 'min penis är för stor för kondomer, SLÅ ER NED.'"

Inlägget hyllades världen över och uppmärksammades till och med av superstjärnan Nicki Minaj.

"Bröst är bäst"

Foto: Robert Eklund

Hon har även uppmärksammats för sin sågning av filmen "50 shades of Grey" och nyligen också för en bild på Instagram som är tagen uppifrån, där hon ligger i sängen med bara behå på överkroppen. Bilden fick massa elaka kommentarer om att hennes bröst var borta. Det fick artisten att lägga upp ännu en bild med en text där kritikerna fick svar på tal.

"Newsflash: om man inte råkar ha silikontuttar så plattar brösten till sig när man ligger ner. Och som att jag inte visste att jag hade små bröst innan och att jag väcktes av någon slags uppenbarelse när någon kommenterade det? Och som att det skulle vara något negativt", skriver hon och fortsätter:

"Bröst är bäst, hur dom än ser ut! Kommentera din MAMMAS bröst om du känner att du måste skratta åt någons kropp. Snuskpatrask. Puss på er) jag är flawless".

Ofta udda matchningar

Expressens modeexpert Emma Danielsson hyllar nu Zaras känsla för att få till en personlig stil utan att det blir spretigt.

– Zara brukar inte köra på de klassiska kombinationerna utan väljer ofta udda matchningar som gör att hennes stil blir personlig. Det är vågade mönster, klatschiga färgkombinationer och otippade accessoarval som gör hennes stil unik. Och hon får det dessutom att funka!

På Grammis-galan i år dök Zara Larsson till exempel upp i en tvådelad look med mönster av fiskar. På fötterna bar hon ett par Nike-sandalerna där det stod "PARTY".

– Det här är en tjej som går sin egen väg när det gäller kläder. Hon vågar sticka ut ur mängden och det gäller speciellt när hon står på scenen, säger Emma Danielsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.