Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Zara Larsson slår tillbaka efter Bards förolämpning

Zara Larsson säger vad hon tycker om Alexander Bards angrepp mot henne.
Foto: /IBL / /IBL
Alexander Bard.
Foto: OLLE SPORRONG

Alexander Bard gick till hårt angrepp mot Zara Larsson och kallade henne för "manshatare" och "kändisbitch" på Twitter.

Nu talar den unga popstjärnan ut om hur hon uppfattar Bard och hans utspel.

"Han är ju så dum, det är jättesorgligt!" säger hon i podcasten Schulman Show

#metoo-kampajen började breda ut sig i höstas och blev mer omfattande än vad någon hade kunnat ana. 

Men även kritiska röster höjdes, en av de som sågat rörelsen är Alexander Bard, 56. 

Bard skrev en rad uppmärksammade inlägg på Twitter. I ett av dem gick han till hårt angrepp mot Zara Larsson, 20, känd för sina feministiska åsikter.

"Låt oss kalla det Zara Larsson-syndromet. Kändisbitch hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, arrangerar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger hennes mikrofoner och sociala medier-plattformar, där hon fortfarande hatar män" skrev Alexander Bard i en tweet.


LÄS MER: Kändiskvinnorna i storbråk med Alexander Bard 


Zara Larsson om Alexander Bard: "Han är förlorad"


Den unga popstjärnan valde att hålla huvudet kallt och inte kasta sig in i ett ordkrig, men avslöjar nu vad hon tycker och tänker om Alexander Bard.

– Han är ju så dum, snälla, det är jättesorgligt. Gud vad tråkigt att han har noll procent hjärnceller, säger hon i "Schulman show" och fortsätter:

– Någon som kommer, som Alexander Bard, och säger de grejerna han gör – är det någon som är kapabel till en diskussion? Nej, det är det inte. Han är förlorad. 

Zara Larsson säger att hon har slutat svara på elaka kommentarer, eftersom hon anser att "energin är för dyrbar".

– Det hade typ varit en tjänst för honom. Jag antar väl att han ville att jag skulle svara. Men jag tänker inte ge honom det, säger hon.


Zara Larsson är van vid att kallas manshatare


Att Zara Larsson skulle "hata män" är en anklagelse hon ofta stöter på.

– Det är anti-feministernas största, bästa och nästan enda argument: "Hur kan du hata män i grupp men ha en pappa?", säger hon.


LÄS MER: Zara Larsson stoppas efter läkarnas besked 


Tidigare kunde kommentarerna trigga Larsson och hon gav sig ofta in i åsiktsstrider på nätet. Men sedan ett år tillbaka har hon slutat både läsa och svara.

– Jag bryr mig inte ett skvatt. Det är därför jag inte går in och läser. Jag vet att alla som sitter och skriver sådana här kommentarer: ni är bakom flötet. Det är synd om dem, säger sångerskan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.