Zara Larsson släpper ny låt – avslöjar framtidsplanerna

Zara Larsson berättar själv – nya låten och framtidsplanerna
Zara Larsson är aktuell med nya låten ”Love me land”.
Foto: GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK / GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Zara Larsson är aktuell med nya låten ”Love me land”.
Foto: OLLE SPORRONG

Zara Larsson är tillbaka.

Med inställd festivalsommar och album som hägrar i höst släpper den svenska superstjärnan nu låten ”Love me land” – en låt om att bli kär igen.

– Sen träffar man den här personen och tadaa – det ändras och man blir superkär, säger Zara Larsson.

Hon är en av Sveriges allra starkaste lysande stjärnor utomlands, och efter succén med ”Like it is” med Tyga och Kygo är Zara Larsson nu aktuell med nya singeln ”Love me land”, som släpptes på fredagen.

Låten skrevs precis innan USA stängdes ner på grund av coronapandemin.

– Äntligen är den ute, jag är så glad och stolt. Jag älskar den. Det var den sista låten vi skrev och hade en session i LA innan corona kom och allt stängdes ner, så det är som att det var meant to be. Jag kommer ihåg när jag lyssnade på den på väg hem från studion och kände: ”This is it, det är den här låten vi ska släppa”, säger Zara Larsson.

”Det ändras och man blir superkär”

Artisten berättar att låten handlar om när man blir kär igen, efter att ha trott att det aldrig kommer kunna ske.

– Den handlar om att bli kär igen, att man liksom varit ledsen och tänkt att: ”Jag kommer aldrig träffa någon som är bra nog eller som är bättre än personen jag var tillsammans med. Jag kommer liksom aldrig vara i det stadiet igen och känna fjärilarna”. Och sen träffar man den här personen och tadaa – det ändras och man blir superkär. Det är det ”Love me land” är, för mig i alla fall, det är en plats inom en där man har det härligt och varmt och mysigt. Det är kanske inte en fysisk plats, utan ”Love me land” är någonstans man är när man tänker på en person, säger artisten.

Låten är skriven med Julia Michaels – som skrivit låtar som Justin Biebers ”Sorry” och Selena Gomez ”Bad liar” – och Justin Tranter, och tog bara två timmar från ax till limpa.

– Det är mycket enklare för mig när jag är med andra, eftersom jag absolut inte är så bra låtskrivare som Justin och Julia, inte ens nära. Men att vara tillsammans med dem gör att allas magi ändå slängs in i potten, säger Zara Larsson.

Zara Larsson kär: ”Min privata grej”

Hon verkar också ha inspirerats av sitt eget liv i låtskrivandet – artisten är nämligen kär igen, efter uppbrottet från exet Brian Whittaker, som det tog slut med för ungefär ett år sedan. Vem som stulit Zara Larssons hjärta väljer hon dock att hålla för sig själv.

– Jag vill typ inte lägga ut på Insta, det är min privata grej. Det har jag insett ju äldre jag blir, mitt liv måste inte vara ett spektakel för andra att se i varje aspekt. Också för personen som jag är kär i, om det inte håller då, ska han då vara Zara Larssons ex? Han är så klart sin egen person också, men för många så blir man det kanske, om man ska tänka på det värsta. Jag bara njuter i det privata.

Videon till ”Love me land” släpps på fredagen 16.00.

Zara Larsson om pressen som offentlig: "Förväntningar"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.