Zara Larsson: ”Jag har rökt så mycket gräs”

Di:s Jan Gradvall träffar albumaktuella Zara Larsson.
Zara Larsson är aktuell med albumet ”Poster girl”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT NYHETSBYRÅN
Zara Larsson, repeterar inför konsert den 8 mars.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter ett pandemiår som tärt på psyket är Zara Larsson nu aktuell med nytt album.

– Det som har varit jobbigast för mig har varit att känna att jag inte har något slags syfte, säger stjärnan till TT – och deklarerar att hon ska sluta röka gräs och i stället börja dricka alkohol.

Det är fyra år sedan Zara Larssons senaste albumsläpp, ”So good”. Direkt efter det satte arbetet med ett nytt album i gång.

Nu är den svenska världsstjärnan aktuell med nya albumet ”Poster girl”, med låtar på temat kärlek.

– Jag har försökt så många gånger att skriva ett feministiskt ”anthem” men det är svårt, jävligt ”corny”. Det är nästan som att man sparkar in många öppna dörrar, men jag kommer att fortsätta försöka, säger hon i en intervju med TT.

Tufft år

Det senaste året har varit tufft för den albumaktuella stjärnan. När pandemin drog in fanns varken scenen eller studiotiden där och känslan av syfte försvann, säger hon i intervjun. 

Under pandemin var planen att Zara Larsson, som har fyra ämnen att få betyg i innan en gymnasieexamen, skulle ta upp studierna igen, men det blev inte så berättar hon för TT och beskriver att hon känt sig ”lite värdelös” när hon inte kunnat jobba som hon brukar.

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen håller Zara Larsson en direktsänd konsert genom Youtube.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Prestationsångest är en del av anledningen till att det tagit fyra år mellan albumen.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT NYHETSBYRÅN

”Rökt så mycket gräs under mina år”

Trots albumsläppet har Zara Larsson inga större förhoppningar på att en turné kan bli av i år. Däremot har hon bestämt sig för att inte röka mer, säger hon till TT.

– Jag har rökt mycket gräs under mina år, nu har jag slutat med det. Jag är trött på den känslan, den fick mig att känna mig lite ångestfylld. Jag har tillbringat så mycket tid i LA, det är en social grej som alla gör där, säger hon.

Nästa år ska bestå av alkohol i stället, säger hon i intervjun och säger att det kan handla om viljan att släppa kontrollen. 

– Men kanske lite att släppa kontrollen och att få garva lite. Ringa kompisar och fråga ”gjorde jag någonting dumt i går?”. Jag tycker att det är ett ganska roligt berusningsmedel, det får mig att känna mig ung igen. Jag har verkligen inte druckit mycket i mina dagar, säger hon och poängterar att turnélivet gått mycket lugnt till.

”Poster Girl” släpps den. Den internationella kvinnodagen den 8 mars gör Zara Larsson en exklusiv konsert på Youtube. 


Zara Larssons hyllning till nya pojkvännen

Dansaren får stjärnans hjärta att klappa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.