Zara Larsson: ”Jag är en manshatare”

Zara Larsson säger vad hon tycker om machokulturen i samhället.
Foto: SCOTT GARFITT/REX/SHUTTERSTOCK / SCOTT GARFITT/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Zara Larsson.
Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF

Artisten Zara Larsson tycker synd om män som tvingas leva i en machokultur. 

Samtidigt säger hon att hon är en manshatare. 

– Jag är en manshatare så vad kan jag säga, säger hon i en intervju med Daily Star Sunday, uppger Contact music.

Zara Larsson, 19, har vid flera tillfällen talat öppet om sina åsikter gällande feminism och jämställdhet. 

I en intervju med tidningen Daily Star Sunday riktar hon kritik mot den machokultur som hon upplever finns i dagens samhälle.

– Jag är en manshatare så vad kan jag säga? Jag hatar inte specifika män eller min pappa eller mina manliga vänner. Men i samhället har män så mycket makt och machokulturen är giftig för både män och kvinnor. Jag tycker så synd om män som måste leva upp till den machobild som förväntas av dem, säger hon i intervjun, enligt Contact music.

Zara Larsson: ”Vad du än gör så är det alltid fel”

Zara Larsson har i tidigare intervjuer berättat om hur hon tvingats uppleva att bli bedömd för saker hon gör bara för att hon är kvinna. 

– Som kvinna är det väldigt svårt att göra rätt. Vad du än gör så är det alltid fel. Är du supersexig så är det fel. Är du inte det så är det också fel, har hon sagt enligt Contact music. 


LÄS MER: Zara Larssons diss mot kronprinsessan


För Zara Larsson är det viktigt att ta ställning och säga vad hon tycker och hon bryr sig inte om huruvida det kan skada hennes karriär. 

– Jag kan påverka och jag tänker att om jag kan upplysa någon eller förändra hur någon tänker så är det en bra sak. Jag är inte så oroad över hur det kan påverka min karriär, säger hon.

Zara Larsson om nya kärleken: ”Han har bra värderingar”

Zara Larsson har nyligen bekräftat att hon modellen Brian Whittaker är ett par. Paret har publicerat bilder på varandra på Instagram och i en intervju med norska tidningen VG berättade stjärnan om den nya relationen.  


LÄS MER: Nu visar Zara Larsson upp sin kärlek till brittiska modellen 


– När jag la mina ögon på honom tyckte jag han var otroligt fin. Han är otroligt rolig och snäll, vi kommer otroligt bra överens. Och han har bra värderingar och allt sådant. Det gjorde väl att jag höll mig intresserad, sa hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.