Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zara Larsson - Introducing

Zara Larsson har gjort succé på Youtube. Nu debuterar hon på skiva.

Det är möjligt att Zara Larsson behöver en introduktion.

Men hon kommer inte att behöva den länge till.

Stockholmstjejens debut-ep "Introducing" låter som början på något riktigt stort.

Det är den tiden på året då nya talanger ska hittas och kommande stjärnskott utses. Det är inte alltid så enkelt, det träffar lätt snett. Ofta har experterna bara hört några smakprov, ofta inga alls. Det är mycket snack.

Det har varit en del snack om Zara Larsson också. Hon sägs vara uppe i 30 miljoner visningar på youtube. I december dök det upp ett nytt klipp på nätet, en enkel tagning där Zara sjunger "Uncover". För egen del, när jag sett det, var det inte längre något snack.

Zara är en begåvning utöver det vanliga.


Hon är bara 15 år, och hade fortfarande kunnat vara med i Junior Eurovision Song Contest om hon haft de ambitionerna. Men ambitionerna förefaller betydligt större.

"Uncover" är en jättefin popballad, lite i samma stil som Beyoncés "Halo". Zara sjunger fantastiskt, som Rihanna utan wailandet. Det är inte bra för att vara svenskt eller bra för att komma ifrån en så ung artist - det är bra, punkt.

Resten av ep:n är också stark. Låtskrivarna har fina meriter (bland andra Icona Pop, Rihanna, Kylie, Lana Del Rey, Amanda Jenssen och Niki & The Dove) och rösten övertygar rakt igenom.

Möjligtvis drar materialet lite väl mycket mot teenpop ibland, men det är kanske inte så konstigt. Och det är fortfarande bra.


I ett av "Talang"-klippen som finns på Youtube utbrister Bert Karlsson följande sedan han hört Zara sjunga Whitney:

- Jag tror att du kan bli nånting en dag.

Det behövdes i och för sig ingen schlagermeriterad hästhandlare från Skara för att se den talangen.


VECKANS SKIVOR: NUNSTEDTS URVAL


Delphic - "Collections"

Genre: Pop


Everything Everything - "Arc"

Genre: Indie


New Order - "The lost sirens"

Genre: Pop

EP

GENRE: Pop.
VEM: För fem år sedan sjöng stockholmstjejen Zara Larsson Whitney och Celine så bra att hon vann TV 4:s "Talang", endast tio år gammal.
VAD: Debut-ep på svenska uppstickarbolaget Ten, som även ligger bakom fjolårssuccéerna Niki & The Dove och Icona Pop.
Släpps: 21/1.
Om du gillar "Introducing", lyssna då på: Rihanna "Unapologetic", Emeli Sandé "Our version of events", Tove Styrke "Tove Styrke".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.