Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zara Larsson hyllas efter text om våldtäkt

Zara tar ställning. Foto: Christian Örnberg
Texten från Ung Vänster som Zara först delade.
Den egenskrivna texten publicerad på Instagram.

16-åriga stjärnan tröttnade på kritiken efter "våldtäktslistan" och vände på texten. Nu hyllas hon på Instagram men ger också en känga till kritikerna.

"Trångsynta människor som bara blir kränkta och inte ens bidrar med något mer än kommentarer som: feministfitta", skriver hon.

Zara Larsson, 16, befinner sig för tillfället på semester i USA. Men från Instagram tar hon ingen paus.

Efter att stjärnan delat ett flygblad från Ung Vänster med rubriken "8 tips till killar för att inte våldta" hyllas hon i sitt kommentarsfält på Instagram.

"Bra att du tar upp det. Märkligt att folk blir så upprörda över något så enkelt. Kvinnor ska naturligtvis kunna vara klädda hursomhelst och vara hur fulla som helst utan att någon har rätt till deras kroppar", skriver en signatur.

Men av sina 350 000 följare är det inte alla som håller med.

"Till alla killar som blir arga..."

Stjärnan möttes nämligen också av kritik, då hon anklagades för att dra alla män över en kam och efter att debatten rasat i kommentarfältet lade hon upp en ny bild, med texten:

"Till alla killar som blir arga, här spelar jag på världens mista fiol för er skull medan tårarna rinner ner för min kind. Jävlar vad synd det är om er".

Men när debatten fortsatte under onsdagen vände Larsson på argumentationen, och publicerade en egen text under rubriken "TILL TJEJER - hur många hade reagerat på det här då?" i vilken hon vände på texten från Ung Vänster.

"Är helt absurd"

Senare skrev Zara:

"Den senaste texten skrev jag själv. Så otroligt skämt att få höra från både tjejer och killar att de tycker texten är helt absurd. Detta är tyvärr vad vi tjejer får höra alldeles för ofta. Varför blev det då ett jävla liv när man vände på steken och skrev likadant till killar? Kill-listan är överdriven och omvänd, men säger i princip samma sak", skrev hon och fortsatte sedan:

"Trångsynta människor som bara blir kränkta och inte ens bidrar med något mer än kommentarer som "feministfitta."

Expressen har sökt Zara Larsson via hennes manager Christina Bredberg.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!