Zara Larsson: Därför tar jag tung medicin

Zara Larsson berättar att hon äter antibiotika för att få bättre hy.
Zara Larsson under P3 Guld.
Foto: Anders Ylander
Zara Larsson är en av Sveriges mest kända artister.

Zara Larsson äter mediciner trots att hon vet att det inte är bra för henne.

Nu berättar artisten om problemet hon behandlas för.

– Jag gör ju nästan vad som helst för att bli av med det, säger hon i sin podcast "Den fantastiska resan".

Zara Larsson, 18, berättar i sin och Noel Flinkes podcast "Den fantastiska resan" att hennes fåfänga har fått henne att äta medicin, trots att hon vet att det är dåligt för henne.

Det är hennes hy som är problemet, säger hon i podcasten.

– Jag har börjat käka antibiotika mot min akne. Jag har inte sett att det har funkat än. Men jag kan ha fått en svampinfektion i mitt underliv.

Zara Larsson: "Mår otroligt dåligt"

Zara Larsson säger att hon vet om att antibiotika är dåligt.

– Antibiotika slår ju även ut bra bakterier, så immunförsvaret kan fucka lite. Jag vet inte, är det värt?LÄS MER: Zara Larsson om porrkritiken: "Konservativa"Trots det äter hon medicinen.

– Antibiotika är ju inte bra. Man ska inte äta det om man inte behöver, men jag är så fåfäng och jag vill ha perfekt hy och mår så otroligt dåligt över det, säger hon och fortsätter:

– Så jag gjorde nästan vad som helst för att få bort det. Men det tar ju några veckor innan man ser.LÄS MER: Zara Larsson festade med Justin BieberZara Larssons oro efter aknemedicinen

Nu är Zara Larsson orolig över hur hennes kropp skulle svara på samma behandlig om hon får en annan sjukdom i framtiden.

– Jag fick även veta att den medicin jag tar är medicin mot klamydia. Om jag skulle få klamydia snart vet jag inte hur bra medicinen skulle vara. Man blir lite resistent.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.