Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Yvette Hermundstad om hemliga tv-planen

Blickar framåt. "Jag har lite funderingar och nya utmaningar på gång på SVT", säger Yvette Hermundstad. Foto: SVT Foto: Robban Andersson

Sportjournalist, programledare för "Mitt i naturen" och prinsessbröllopsbevakare - Yvette Hermundstad har många titlar på sitt cv.

För Expressen berättar SVT-profilen om jobbet i rutan, hälsan och framtiden.

- Jag mår så fantastiskt bra, säger Yvette Hermundstad.

Programledaren bor i skärgården

Namn: Yvette Hermundstad.

Ålder: 41.

Familj: Man och två barn.

Bor: Stockholms skärgård.

Yrke: Programledare och sportjournalist.

Yvette Hermundstad, 41, är just nu aktuell i en sommarspecial av "Mitt i naturen". Programmet har sänts i SVT i hela 33 år, men för Yvette Hermundstad är det en relativt ny arbetsplats - hon har lett programmet i ett år.

Hur är det att jobba med "Mitt i naturen"?

- Det är en lyx att ha naturen som arbetsplats, att få vara utomhus och jobba. Jag får besöka platser som jag förmodligen aldrig hade kommit till annars och som är otroligt häftiga att få uppleva.

"Väcker mycket känslor"

Många känner igen programledaren från sporten i SVT där hon arbetat i många år - och fortfarande jobbar. I vinter är hon tillbaka i populära "Vinterstudion" igen.

Vad är roligast, att bevaka skidåkare eller älgar?

- Att befinna sig på ett OS är jättehäftigt, att vara ute på uppdrag i naturen är också väldigt roligt, jag kan inte välja. När det gäller natur och sport så finns det väldigt många likheter. Både det som händer i naturen och det som sker inom sporten händer här och nu och väcker mycket känslor.

Yvette Hermundstad har också bevakat prinsessan Estelles dop och prinsessan Madeleines bröllop med Chris O'Neill för SVT.

Hur är det att kryssa mellan så skilda ämnesområden?

- Jag är otroligt tacksam att jag får jobba med så många roliga och utvecklande saker på SVT. Det är exakt samma hantverk jag utför oavsett om det handlar om sport, natur eller kungligt. Den kungliga bevakningen ser jag som att bevaka Vasaloppet fast i klänning och klackar på Slottsbacken.

Vad blir nästa steg i tv-rutan?

- Jag har lite funderingar och nya utmaningar på gång på SVT. Jag har en dröm och jag hoppas att den kommer att bli verklighet snart. Jag tror att om man verkligen, verkligen vill någonting så får man till det på ett eller annat sätt.

Har sommarlov

För tre år sedan var Yvette Hermundstad under flera månader sjukskriven från sitt jobb i rutan efter att hon tränat med en infektion i kroppen.

Hur mår du i dag?

- Jag mår så fantastiskt bra. Just nu har jag varit ute och ridit i solen på Storsudret på Gotland. Jag har sommarlov och mår väldigt, väldigt bra.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!