Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtuber utreds – efter att ha stört sköldpaddor

Jake Paul.
Foto: THADDAEUS MCADAMS/SHUTTERSTOCK / THADDAEUS MCADAMS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Logan Paul.
Foto: JLN PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK / JLN PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

De skandalomsusade internetprofilerna Jake och Logan Paul är under utredning.

Denna gång för att ha utsatt havssköldpaddor i Puerto Rico för fara genom att köra en golfbil på en strand. 

Tidigare i år berättade den amerikanska influencern och Youtubern Logan Paul, 26, att han skulle flytta till den karibiska delen av Puerto Rico. I en video berättade han att anledningen var att komma ifrån hektiska livet i storstan, samt att han ville få skattelättnader. 

Vid samma tidpunkt beslutade lillebror, Youtubern Jake Paul, 24, för att byta omgivning och åkte med flytlasset till Miami. Och nu verkar det som att bröderna återigen har hamnat i trubbel. 

I mitten av maj postade Jake Paul en video på Instagram stories där han och några vänner körde en golfbil i full fart på en strand i Puerto Rico. I videon syns också Logan Paul, som var medresenär i bilen. Snabbt efter att videon var upplagd fick Jake Paul motta en enorm kritikstorm, efter att följarna noterat stranden var full av havssköldpaddor som då höll på att lägga sina ägg. 

”Beställt utredning”

Från februari till augusti lägger flera olika arter av havssköldpaddor sina ägg på stranden, vilket innebär att alla som kör ett fordon över sanden i höga hastigheter riskerar att skada äggen och djuren. Bilfärder på stränderna är strikt förbjudet på ön för att kunna skydda det utsatta djurlivet.  

Nu har naturskyddsmyndigheten på ön reagerat över den kritiserade videon. I ett pressmeddelande skriver myndigheten att filmens innehåll kommer att utredas av polis. 

”Jag har beställt en utredning kring omständigheterna gällande personerna i de två motorfordon som åkt på en strand som antas vara i Puerto Rico”, inleds pressmeddelandet. 

”Vissa medier har i dag publicerat en video med influencern Jake Paul i ett motorfordon på stranden, något som är förbjudet enligt lag”. 

Jake Paul har i nuläget inte kommenterat uppgifterna, skriver sajten TMZ.

Grön havssköldpadda.
Foto: Nick Hawkins / TT NYHETSBYRÅN

Anklagades för sexuella övergrepp

Jake Paul är en av USA:s största Youtube-stjärnor. Han har över 20 miljoner prenumeranter och har bland annat gjort sig känd för att ha fått sparken från Disney efter sina kontroversiella pranks.

Tidigare i år anklagades också Jake Paul för sexuella övergrepp. I en 20 minuter lång video på Youtube uppavr Tiktok-profilen Justine Paradise, 24, att övergreppet ska ha skett sommaren 2019 i Jake Pauls hem i Kalifornien.

Paradise, som har över 500 000 följare på Tiktok, berättade i videon att hon och Paul hade lärt känna varandra genom gemensamma vänner. Enligt Justine Paradise ska Jake Paul ha börjat ta på henne och inte lyssnat när hon sagt ”nej”. Youtubern ska sedan ha tvingat henne utföra oralsex på honom.

– Han frågade inte om samtycke eller något. Det är inte okej. Det är inte okej på något sätt, sa Justine Paradise.

Youtbern ber om ursäkt efter rasismanklagelserna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.