Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Youtubern PewDiePie vill storma Area 51

Foto: JAMES SHAW/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: Skärmdump / Facebook
Foto: CORBIS / SPLASH NEWS / CORBIS / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Över 1,5 miljoner människor planerar att storma Area 51 den 20 september.

En av dessa är svenska Youtubern PewDiePie.

Nu vill det amerikanska flygvapnet att evenemanget stoppas, skriver BBC.

Området Area 51 i Nevadaöknen har länge omgärdats av mystik – inte minst i populärkulturen. 

Länge har det ryktats om att platsen är bebodd av rymdvarelser. Ryktena har förstärkts av att myndigheter inte uttalat sig om Area 51.

Den amerikanska militärbasen hölls hemlig för allmänheten i decennier – och så sent som 2013 bekräftade underrättelsemyndigheten CIA att den existerar.

Nu tycks folk fått nog av hemlighetsmakeriet. På Facebook har ett evenemang skapats med intentionen att storma Area 51 på morgonen den 20 september. Hittills har över 1,5 miljoner människor tackat ja till evenemanget – och 1,2 miljoner har klickat i att dom är intresserade av att delta.

Senast i raden att tacka ja till att storma Area 51 är svensken Felix Kjellberg, mer känd som Youtubestjärnan PewDiePie, rapporterar Zee News.

PewDiePie är en av de absolut största Youtubestjärnorna i världen – som under lång tid haft det största kontot på Youtube.

Amerikanska flygvapnet avråder

Gamern Jackson Barnes, även känd som ”SmyleeKun” som livesänder sina spel via direktsändningstjänsten Twitch, ligger bakom initiativet till att storma Area 51.

Efter uppståndelsen har han i ett inlägg i sociala medier förtydligat den skämtsamma intentionen med evenemanget.

”Hej amerikanska regeringen, det här är ett skämt, jag har inte några planer på att förverkliga dessa planer. Jag tänkte mest att det skulle vara roligt att få några likes.” skriver Jackson Barnes.

Trots skämtet har det amerikanska flygvapnet uppmanat folk att inte delta i evenemanget.

”[Area 51] är ett öppet utbildningsområde för det amerikanska flygvapnet, och vi avråder alla från att försöka ta sig in på området där vi tränar amerikanska beväpnade styrkor,” har en talesperson för Air Force uttalat sig till BBC.

LÄS MER: En miljon människor ska storma Area 51

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.