Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtubern kritiseras efter utspelet: ”Jag är en man”

Dagens tre största nöjesnyheter.
Trisha Paytas får kritik efter videon.Foto: SKÄRMDUMP/YOUTUBE / SKÄRMDUMP/YOUTUBE
Youtubern menar att hon identifierar sig som en homosexuell man.Foto: SKÄRMDUMP/YOUTUBE / SKÄRMDUMP/YOUTUBE

I en video berättar youtubern Trisha Paytas att hon nu kommer ut som transperson och identifierar sig som en homosexuell man.

Men videon har mötts av kritik då många menar att hon gör narr av HBTQ-personer, skriver Daily Mail.

31-åriga Trisha Paytas berättade på måndagskvällen för sina närmare fem miljoner prenumeranter på Youtube att hon nu kommer ut som transperson.

I videon, med titeln ”Jag är transperson, kvinna till man” berättar Trisha Paytas att hon identifierar sig bättre med män än kvinnor. Men eftersom hon attraheras av män har hon kommit fram till att hon ser sig själv som en homosexuell man.

I videon jämför hon även sig själv med drag queens.

– I mitt huvud känner jag mig som en kvinnlig transperson som är en man, men också som en drag queen. Jag gillar inte att vara i centrum, förutom när jag vill vara i centrum, säger Trisha Paytas i videon.

Kom fram till att hon var trans efter video

Trisha Paytas menar att hon kom fram till att hon var trans efter att ha känt sig ”så glad” när hon hade en korthårig peruk och par ett par byxor i en video där hon klädde ut sig till skådespelaren Zac Efron.

Den 15 minuter långa videon avslutas med att 31-åringen säger att hon ”känner sig som en transperson till 1 000 procent”, men att hon även ”identifierar sig med sitt biologiska kön till 1 000 procent”.

– Jag tror att det är viktigt att du kan identifiera dig som både maskulin och feminin, du kan identifiera dig som både man och kvinna om du vill, säger hon i videon.

Får hård kritik 

Trisha Paytas har fått en hel del kritik efter videon, då många menar att hon bland annat gör narr av HBTQ-personer.

”Att klä sig som det motsatta könet för en dag gör dig inte till en transperson men okej. Ha så kul att bli kritiserad.”, skriver en person.

”Trish, trots allt du har gjort så är det här droppen för mig. Jag kommer avfölja dig. Det finns riktiga transpersoner som blir mördade varje dag för att de är sig själva och här är du och gör det här... för klick och likes.”, skriver en annan.

https://twitter.com/grungesinners/status/1181271883448279041https://twitter.com/fuckutori/status/1181273591096205312

”Någonting jag verkligen står för”

Efter kritiken har Trisha Paytas publicerat en video där hon säger att hon inte hade räknat med att få så mycket hat och att det här är något som hon har funderat på under en längre tid. 

– Det här är något jag har känt sedan jag var 5-7 år gammal, säger Trisha Paytas och berättar att hon även har träffat en psykolog under de senaste sex månaderna för att prata om sin könsidentitet.

– Jag har skämtat om saker tidigare och jag har bevisligen sagt saker som jag inte menar eller står för, men det här är någonting jag verkligen står för, fortsätter hon i videon.