Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtubern berättar i ny video: Jag är trans

Tone Sekelius berättar om sina tankar i en ny dokumentär.
Foto: Discovery+
Hon är en av Sveriges främsta Youtube-stjärnor med 300 000 följare på plattformen.
Foto: Youtube/Skärmdump

Tone Sekelius, tidigare Thomas Sekelius, är en av Sveriges största youtuber och influencer. 

På söndagen berättade Tone för sina hundratusentals följare att hon är en transkvinna. 

Något som influencern länge velat berätta. 

På söndagen la youtubern upp sin första video som Tone Sekelius. Hon tittar rakt in kameran och säger till sina följare: 

– Jag har försökt förtrycka det här, men det går inte längre

–  Nu är jag redo att dela med mig av det här. Det är så skönt att komma ut och säga: Hej, jag heter Tone, berättar hon i Youtubevideon som är döpt till ”JAG ÄR TRANS”. 

Berättar i dokumentär 

I samband med att Tone Sekelius kommer ut som transperson släpps också dokumentären ”Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone” på Discovery+. Där får tittarna följa youtuberns tankar kring könsidentiteten och rädslan inför att komma ut till familj och vänner. 

Tone Sekelius har strax under 300 000 Youtube-prenumeranter och över 200 000 följare på Instagram. Under de senaste åren har man kunnat följa hennes liv genom vloggar, munkbags och framförallt sminkvideos. Hon berättar att det har tagit lång tid att förstå och accepetera den hon är. 

– Allt på mig påminner mig om det jag inte vill vara och allt jag inte är. Allt från mina händer, till armar, skäggväxt. Min hårlinje, mina fötter. Allt är bara inte jag. Jag har alltid strävat efter ett kvinnligt ideal, men det är först på senare tid jag insett att det beror på att jag är trans.

https://www.instagram.com/p/CLjxoGkBZYk/

”Glad och hoppfull”

I dokumentären berättar Tone Sekelius att tankarna kring könsidentiteten uppstod när hon var ihop med sin ex-flickvän Chloé. 

– Vårt förhållande var väldigt könsrollslöst, när vi bara var med varandra tänkte jag inte på könsidentitet. Men jag sattes i rollen som pojkvännen, att jag skulle göra något för att jag var killen. Det fanns saker då som påminde mig om mitt yttre och att jag är i en kropp som jag inte är menad att vara i. 

– Chloé var också den första personen jag kom ut till. 

Hon avslutar videon med att säga:

– Jag är så glad och hoppfull. Ochså  taggad att lära känna er på nytt och kunna prata ur mitt faktiskt perspektiv. Inte längre behöva gömma mig bakom den personen ni känner till. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.