Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtuber riskerar att deporteras från Bali efter skämtvideon

Josh Paler Lin
Foto: Josh Paler Lin / Instagram
Josh Paler Lin ber om ursäkt på Instagram.
Foto: Josh Paler Lin / Instagram

Två Youtubers, Josh Paler Lin och Leia Se, publicerade en skämtvideo där de testade att gå in i en butik på Bali med ditmålade munskydd.

Nu riskerar de att deporteras, rapporterar CNN.

I videon, som publicerades den 22 april, syns youtubern Josh Paler Lin testa att gå in i en butik på den indonesiska paradisön utan ett munskydd.

Youtubern nekas först, men testar sedan igen men den här gången har han målat ett fejkat munskydd på sitt ansikte. Josh Paler Lin får då gå in i butiken.

Videon publicerades för Josh Paler Lins 3,4 miljoner prenumeranter och blev snabbt viral på Youtube.

Indonesien har strikta lagar gällande munskydd som kan ge böter eller i värsta fall resultera i deportering om man bryter dem.

På grund av spridningen videon fick beslutade myndigheterna i Bali att man skulle beslagta Josh Paler Lin och kollegan Leia Ses pass.

Ber om ursäkt

Josh Paler Lin kommer från Taiwan, men bor i USA. Leia Se är rysk medborgare. Nu riskerar de båda att bli deporterade från Indonesien, rapporterar CNN.

Josh Paler Lin har tagit bort videon från Youtube och har även lagt upp lagt upp en video på Instagram där han, Leia Se och deras advokat ber om ursäkt för skämtet med det fejkade munskydded.

– Intentionen med den här videon var inte alls att vara respektlös eller uppmana till att inte bära munskydd. Jag gjorde den här videon för att jag är en innehållsskapare och mitt jobb är att underhålla människor, säger Josh Paler Lin i videon.

Youtubern avslutar videon med att säga att han lovar att inte göra om det.

https://www.instagram.com/p/COAKaQGACVt/
Studenternas jättefest utan munskydd

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.