Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans sista sms till sambon innan hon dog

Dagens tre största nöjesnyheter.
Emily Hartridge blev 35 år gammal. Foto: JOE PEPLER/SHUTTERSTOCK / JOE PEPLER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ett skämtsamt sms klockan 08.24 på fredagsmorgonen.

Det blev den sista kontakten mellan Jake Hazell och flickvännen tillika sociala medier-kändisen Emily Hartridge.

Paret drömde om att skaffa barn och Emily Hartridge var på väg till en fertilitetsklinik när hon omkom i en olycka.

Nu berättar pojkvännen om hennes sista timmar i livet.

För en och en halv vecka sedan omkom den brittiska sociala medier-kändisen och tidigare dokusåpadeltagaren Emily Hartridge, 35, i samband med en trafikolycka hemma i London.

Emily Hartridge uppges ha kolliderat med en lastbil i samband med att hon åkte elsparkcykel nära sitt hem i Battersea, i sydvästra London, på fredagsmorgonen.

35-åringen förklarades död på platsen och enligt MailOnline blev Emily Hartridge den första personen som dött i en elsparkcykel-olycka i Storbritannien.

Emily Hartridge hade 350 000 följare på Youtube och ytterligare 44 000 följare på Instagram.

Hon arbetade som personlig tränare men var också aktiv i frågor rörande psykisk ohälsa.

Samtidigt var 35-åringen öppen med att hon drömde om att skaffa barn och hon hade sedan tidigare fryst ner sina ägg för att kunna få barn i framtiden, oavsett ålder.

Emily Hartridge arbetade som personlig tränare utöver sin mediakarriär. Foto: Instagram

Pojkvännen kom till olycksplatsen

Nu berättar hennes pojkvän, personlige tränaren Jake Hazell, att Emily Hartridge var på väg till en fertilitetsklinik när olyckan ägde rum.

Så långt gångna var parets planer på att skaffa barn.

– Jag är förkrossad. Jag vaknade först och lämnade hemmet vid femtiden på morgonen. Jag gav henne en puss på munnen. Hon var halvvaken och mumlade ”jag älskar dig”. Det känns så bra att jag gjorde det, säger han i en intervju med The Sun.

Vid 08.24 samma morgon skickade Emily Hartridge ett meddelande till sin pojkvän där hon skämtade angående pussar när man är som tröttast tidigt på morgonen.

– Jag hade ingen aning om att det skulle vara hennes sista meddelande till mig, säger Jake Hazell.

När Jake Hazell senare inte fick tag i sin flickvän blev han orolig.

– Jag ringde henne senare den morgonen för att kolla hur undersökningen gick men fick inget svar, vilket var olikt henne. När jag ringde kliniken och de sa att hon inte ens dykt upp fick jag panik, säger han till The Sun.

Jake Hazell kastade sig på cykeln för att cykla hem till parets lägenhet. På vägen hem cyklade han förbi vad han förmodade var en trafikolycksplats.

Det visade sig vara samma olycka som Emily Hartridge var inblandad i.

– Jag frågade en polis om det var en kvinna som heter Emily på en elsparkcykel och om hon var allvarligt skadad. Han sa att att han skulle skicka över två poliser till mig, förklarar Jake Hazell, och fortsätter:

– De började gå mot mig och tiden bara stannade. På något sätt visste jag. Och sedan sa de: ”Det är inga goda nyheter. Jag kommer att bara säga det nu. Men jag är rädd att hon är död”.

Emily Hartridge och pojkvännen Jake Hazell. Foto: Instagram

Hade precis flyttat ihop

Jake Hazell beskriver flickvännens död som något som har ”lämnat ett hål i hjärtat”.

Det var den 25 februari i år som Emily Hartridge avslöjade på Youtube att hon skaffat en pojkvän efter flera år av misslyckat dejtande. Hon beskrev sig själv som ”lycklig och nykär”. Bara fyra dagar innan sin död publicerade Emily Hartridge även ett skämtsamt videoklipp om Jake Hazell på Youtube med rubriken ”10 anledningar att skaffa sig en yngre pojkvän”.

Drömmen var tydlig: De ville skaffa barn ihop, och därför var Emily Hartridge också på väg till en fertilitetsklinik för att se över vilka möjligheter som fanns. Hon visste sedan tidigare att hennes fertilitetsnivå var väldigt låg. 

Paret träffades första gången våren 2018. Foto: Instagram

Men på väg till kliniken omkom 35-åringen som beskrivs som en rolig, sprallig och levnadsglad person som också levde med depressionsproblematik. Hon publicerade ofta humoristiska klipp i sociala medier för att lyfta frågor om kärlek, sex, dejting och psykisk ohälsa.

– Emily var den mest underbara personen jag någonsin träffat, säger Jake Hazell till The Sun.

Paret hade precis flyttat ihop.

– Vi hade precis flyttat ihop och planerade att bilda familj. Jag är så hjärtekrossad över att hon är borta, säger pojkvännen vidare.

Till saken hör att det var Jake Hazell som köpte elsparkcykeln till sin flickvän.

– Hon var så exalterad och älskade att använda den. Men hon var alltid mån om säkerheten, hade på sig hjälm och var väldigt försiktig på vägarna.

Paret var på väg att skaffa barn tillsammans. Foto: Instagram

Pojkvännens känslosamma videohälsning

På sociala medier har hyllningarna strömmat in till Emily Hartridge.

– Efter hennes död har tusentals personer kontaktat mig för att berätta vilken skillnad hon gjorde kring psykisk ohälsa genom att uppmuntra människor att prata om hur de mår, säger Jake Hazell till The Sun.

Emily Hartridge publicerade ofta videoklipp om sin pojkvän och deras förhållande. 

I veckan publicerade Jake Hazell ett eget klipp på sitt Instagramkonto. Ett känslosamt videoklipp där han hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Jag har fått så många meddelanden från människor som vill kolla hur jag mår. För de som bryr sig om min återhämtning: Jag mår okej. Och jag vill säga tack för alla fina meddelanden, inledde han, och fortsatte:

– Emily var en person som uppmuntrade mig att prata om hur jag känner, så jag ville  lägga upp en video, för det verkar vara det enklaste sättet att säga tack och låta er veta att jag är okej.

Han tackade även flickvännens familj för allt stöd.

– De var varit fantastiska, och jag vill tacka alla för alla fina meddelanden. Jag älskar er alla, och jag älskar Emily, och jag uppskattar allt stöd.