Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtube-stjärnans lyxliv efter succén: ”Expert på sjuka köp”

Detaljen som får Joakim Lundell att tro på det övernaturliga
Joakim Lundell gästar Expressen och berättar bland annat om nya programmet på Dplay – där han och hustrun Jonna Lundell jagar spöken.
Paret har i dag en av Sveriges allra största Youtube-kanaler. Foto: STELLA PICTURES/(c) Pelle T Nilsson/Stella Pic
Joakim Lundell visar upp sin påkostade dusch. Foto: Dplay
”Det finns ånga, och det finns vattenfall och så”.
Lundell berättar också om varför han inte längre ger ut sitt telefonnummer till kompisar.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han har tillsammans med frun Jonna Lundell gått från att vara Youtube-kändis till att ha sin egen realityshow på Dplay – och nu jagar paret spöken i hela världen.

Nu berättar Joakim Lundell i en intervju om sitt nya program, varför han inte ger sitt telefonnummer till kompisar och om det är värt att köpa en dusch för en halv miljon kronor.

– Det finns ånga, och det finns vattenfall och så. Jag är expert på att köpa sjuka köp, säger Joakim Lundell.

Joakim Lundell har kommit långt från skandalerna som Jockiboi i ”Kungarna av Tylösand”.

I dag är 34-åringen lyckligt gift småbarnsförälder, som tillsammans med hustrun Jonna Lundell inte bara har en av Sveriges största Youtube-kanaler – de har också sitt eget realityprogram på Dplay. I ”Familjen Lundell” får tittarna följa familjens vardagsliv i lyxhuset i Norrköping.

Joakim Lundell tycker om att spendera pengar, det är tydligt. När han gästar Expressen TV har han med sig en stor Gucciväska in i studion – värd 30 000 kronor.

– Jonna var skitemot när jag skulle köpa den. ”Du kommer ändå inte använda den, den kommer stå i garderoben”. Jag tänker inte ge henne att hon får rätt i det här, så jag går omkring med den här jämt. Så nu har jag en slips, en till slips, två flugor. Det handlar egentligen bara att jag ska få Jonna att tro att jag använder den här, erkänner han.

Lundell: ”Expert på att köpa sjuka köp”

Men den dyra märkseväskan är långt ifrån Lundells dyraste köp, även om man räknar bort hus och bil. Realityprofilen har investerat i en dusch för en halv miljon kronor.

– Det är en bra dusch. Vattnet kommer från taket, den är typ en meter lång och en meter bred. Det finns ånga, och det finns vattenfall och så. Jag är expert på att köpa sjuka köp. Sen är det väl tvättmaskin och torktumlare för 120 000 kronor. Man får mjuka kläder.

Nu är Joakim och Jonna Lundell aktuella med sitt nya format på Dplay, ”Spökjakt”, där de besöker några av de mest hemsökta platserna i världen.

– Det är ett väldigt intressant ämne, som delar folk väldigt mycket. En del tror på det, och en del tror absolut inte på det. Det är intressant, för det finns inget svar på det, säger han, och erkänner att inspelningarna har påverkat honom.

– Jag har upplevt saker som inte går att förklara, och det är jobbigt det där när ens verklighetsbild förändras.

Joakim Lundell slog igenom som ”Jockiboi” i realityprogrammet Kungarna av Tylösand”.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Joakim Lundell som gäst hos Expressen.Foto: Expressen TV

Lämnar inte ut sitt telefonnummer

Mitt under intervjun ringer Joakim Lundells telefon, men när han svarar är det ingen som säger något. Busringningar är ett stort problem i Joakim Lundells liv.

– Jag har väl haft 10 nummer det senaste året. Mina vänner frågar inte ens vad jag har för nummer längre. Jag vet inte vem det är, men det är ta mig fan någon som läcker mitt nummer. Jag har gett upp det där, att ha ett telefonnummer.

I år ser Joakim Lundell fram emot att vara jultomte åt sin dotter Lunabelle – en lång väg från hur han tillbringade julafton förra året.

– Jag var ganska utbränd och mådde väldigt dåligt, och var i en process: ”Vem är jag? Vad vill jag?”. Jag är glad att jag tog den resan, även om det var en jobbig resa, för i dag mår jag bra.

– Till slut exploderade det. På morgonen kom jag inte ur sängen, jag bara låg och tjöt. Så vi firade jul den 27:e.

Julen i det Lundellska hemmet är dock inte gratis. Åtminstone inte när Joakim Lundell får bestämma – vilket både hustrun och parets ekonomiansvarige person Danjal Kanani har reagerat på. 

– Jag köpte en julgran som Jonna och Danjal inte var alltför nöjda med. Den gick på 14 000. Med inbyggda glödlampor, så är det inget ljus som går sönder.

Jocke och Jonna om sexfilmen:

Q&A: Jockes & Jonnas miljoner efter framgången

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.