Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtube-stjärnan död efter olycka: ”Det är en chock”

Tre nyheter att ha koll på i dag.
Emily Hartridge publicerade ofta humoristiska videoklipp med fokus på kärlek, sex, dejting och psykisk ohälsa. Foto: Instagram
I februari avslöjade Emily Hartridge att hon träffat pojkvännen Jake.Foto: Instagram

Youtube-stjärnan Emily Hartridge drömde om att skaffa barn och var på god väg att förverkliga sin dröm med sin nya pojkvän.

Men under fredagen omkom Emily Hartridge när hon blev påkörd av en lastbil medan hon körde elsparkcykel i västra London.

Dagen innan olyckan publicerade hon ett videoklipp om relationen till sin pojkvän.

Enligt brittiska medier är det landets första dödliga elsparkcykel-olycka.

För fyra månader sedan berättade Emily Hartridge, 35, populär videobloggare och tidigare realitydeltagare och tv-programledare från Storbritannien, att hon har fryst ner sina ägg med hopp om att kunna bli mamma i framtiden.

Men nu rapporterar familjen att 35-åringen omkom i samband med en olycka under fredagen.

Hej allihopa. Det här är en fruktansvärd sak att behöva berätta via Instagram men vi vet att många av er förväntade er att få se Emily i dag, och det här är det enda sättet vi kan kontakta alla er samtidigt på. Emily var inblandad i en olycka i går och gick bort. Vi alla älskade henne till tusen och vi kommer aldrig att glömma henne. Hon har berört så många av oss och det är svårt att föreställa sig en vardag utan henne. Hon var en väldigt speciell person”, skriver anhöriga i ett inlägg på Emily Hartridges Instagramkonto.

Emily Hartridge kolliderade med en lastbil medan hon åkte elscooter nära sitt hem i Battersea, sydvästra London på fredagsmorgonen.

Enligt MailOnline är Emily Hartridge den första personen som dött i en elsparkcykel-olycka.

Till skillnad från i Sverige så är det i Storbritannien olagligt att köra elsparkcykel på offentlig väg – och detta gäller även trottoarer och cykel- och gångbanor.

Gymmet där Emily Hartridge jobbar har också meddelat att de ställer in helgens planerade träningspass.

”Vilken chock”

Emily Hartridge hade 350 000 följare på Youtube och ytterligare 44 000 följare på Instagram.

Hon arbetade som personlig tränare men var också en stark röst i frågor psykisk ohälsa. På Youtube publicerade hon ofta humoristiska videoklipp med fokus på kärlek, sex, dejting och psykisk ohälsa.

The Sun skriver att Emily Hartridge förklarades död på platsen för olyckan vid 08.30 på fredagsmorgonen.

Efter dödsbeskedet har följare, fans och andra kändisar uttryckt sin sorg.

”Mitt hjärta går ut till Emilys familj och vänner. Det är en chock. Jag sänder kärlek och böner”, skriver Davina McCall, tidigare programledare för ”Big Brother” i Storbritannien.

https://www.instagram.com/p/BzFMS4dHMzT/

Kände sig nykär

Den 25 februari i år avslöjade Emily Hartridge att hon skaffat en pojkvän, Jake Hazell, 27, efter flera år av misslyckat dejtande.

Hon beskrev sig själv som ”lycklig och nykär”.

https://www.youtube.com/watch?v=bb4VYJE2SLk

Den 21 maj skrev hon på Instagram om mötet med Jake:

”Som jag har sagt förut, när jag och Jake träffades var det vid värsta tänkbara tidpunkt för båda två. Jag var på väg att frysa ner mina ägg, och han hade precis kommit ut från en psykologisk klinik. Jag sa kategoriskt att jag INTE ville träffa någon nu ben uppenbarligen, av någon anledning, bestämde sig universum att det var dags för oss att träffas”.

”Så vi träffades, började dejta och förstod snabbt att vi båda två hade ett visst ’bagage’ och problem i våra liv, med vår psykiska hälsa och tidigare förhållanden. Det var tufft i ett par månader och vi gjorde slut två gånger men vi fortsatte att hitta tillbaka till varandra”. 

Bara fyra dagar innan sin död publicerade Emily Hartridge ett videoklipp om Jake på Youtube med rubriken ”10 anledningar att skaffa sig en yngre pojkvän”.

https://www.youtube.com/watch?v=F1PY2XDrK7A

Ville bli mamma

Emily Hartridge har tidigare talat öppet om hur svårt det har varit för henne att dejta och inleda en seriös relation. Det var också därför som 35-åringen, med tanke på sin egen ålder, bestämde sig för att frysa ner sina ägg i oktober 2018.

Drömmen var att kunna bilda familj i framtiden.

– Jag visste att en av mina vänner hade sneglat på att frysa ner sina ägg, och i teorin var det en perfekt lösning för mig, för vid den tidpunkten hade jag slösat flera år på dejtingappar. Tänk om jag faktiskt inte hittar någon förrän det är för sent? förklarade hon då för The Sun.

Det var Emily Hartridges mamma som betalade för den väldigt kostsamma proceduren.

– Jag grät av lycka, och efter mycket research gick jag till kliniken i oktober förra året. Där fick jag en chock när testerna avslöjade att min fertilitetsnivå redan var väldigt låg. 

https://www.instagram.com/p/BzXYr66FWfB/

”Det är fantastiskt”

Den 26 juni i år meddelade paret att de ska flytta ihop.

I sitt näst sista inlägg på Instagram, den 11 juli, skriver Emily Hartridge:

”Jag vet att många kvinnor över 30 kanske är osäkra på att dejta någon som är mycket yngre men låt mig berätta.... det är fantastiskt!”

https://www.instagram.com/p/Bzw_0mQHDae/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.