Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtube-stjärnan ångrar ingreppet – varnar andra

Här är svenskarnas mest önskade skönhetsoperationer.
Sophie Elise berättar öppet om sina tankar kring sina skönhetsoperationer på sin blogg. Foto: Instagram/SophieElise

Norska Youtubeprofilen Sophie Elise var bara 19 år gammal när hon la sig under kniven för att förstora rumpan.

Men i dag, fem år senare, ångrar hon beslutet – och vill ta bort fettet. 

”Det här kanske är ett litet ”wake up call” för alla som funderar på att operera sig”, skriver hon i sin blogg. 

För fem år sedan ville norska sångaren och youtubeprofilen Sophie Elise göra en så kallad brazilian buttlift för att få en större rumpa. Så utan större eftertanke eller research åkte hon, då 19 år gammal, till en klinik i Turkiet för att utföra skönhetsoperationen, skriver hon på sin blogg. 

Rumpförstoring, stussförstoring eller rumplyft som svenska plastikkirurger också kallar det, innebär oftast att fett sugs ut från olika delar av kroppen, som lår och mage, och injiceras in i rumpan. Ett ingrepp som ger en rejäl utseendeförändring, eftersom delar av kroppen blir mindre medan andra blir större. 

Men i dag ser 24-åringen ingreppet som ett stort misstag. Det skriver Sophie, som medverkade i Joakim Lundells låt ”Only Human” 2017 och har över 400 000 följare på Instagram, bloggen.

Varnar andra för ingreppet

Nu vill hon i stället förminska sin rumpa för att se mer naturlig ut.

”Jag opererade mig när jag var 19-20 år gammal och tänkte inte på konsekvenserna och tanken på att jag skulle ha samma rumpa som 50-åring slog mig inte alls. Så jag drog ner till Turkiet för att operera mig för det var ju ”billigt och bra”. Nu när jag är äldre tänker jag på ett helt annat sätt och de val jag gör, oavsett om de är fysiska eller psykiska, ska vara sådana som jag kan leva med för alltid.” skriver hon i ett blogginlägg om den kommande operationen. 

Nu när hon ska förminska sin rumpa kommer hon åka till Los Angeles och göra det hos en erkänd kirurg hon gjort noga research kring. 

Men hon har fått det förklarat för sig att kliniken i Turkiet gjort ett så dåligt jobb att det inte kommer gå att återställa hennes rumpa till hur den brukade se ut. Den kommer att bli mindre än den är nu och mer proportionell ”men naturlig storlek kommer det inte kunna bli”, skriver Sophie och varnar andra för att vända sig till kliniker bara för att de är billiga. 

”Det här kanske är ett litet ”wake up call” för alla som funderar på att operera sig för så billigt som möjligt” avslutar hon inlägget.

https://www.instagram.com/p/By8G_9DoixY/https://www.instagram.com/p/B3MwL0fIJDb/

Brazilian buttlifts har lett till flera dödsfall och internationella kirurger varnar för ingrepppet. Enligt American Society for Aesthetic Plastic Surgery dör ungefär en på 3 000 i samband med operationen, vilket är den högsta siffran bland skönhetsoperationer. 

Svenska Sandra, 20, riskerade sitt liv för rumpförstoringen

Allt fler unga kvinnor åker utomlands för att operera sin kropp.