Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Youtube-profilen död – efter transplantation

Youtube-profilen Claire Wineland har dött, 21 år gammal. Foto: MEDIAPUNCH/REX/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Wineland fick stor uppmärksamhet för att hon öppet berättade om sin kamp mot lungsjukdomen cystisk fibros, som hon haft sedan födseln. Foto: Instagram

Youtube-profilen Claire Wineland har dött, 21 år gammal.

Wineland fick stor uppmärksamhet för att hon öppet berättade om sin kamp mot lungsjukdomen cystisk fibros, som hon haft sedan födseln.

En vecka efter sin lungtransplantation somnade hon in, skriver People. 

Youtube-stjärnan Claire Wineland led av lungsjukdomen cystisk fibros och valde att öppet berätta om sin kamp mot sjukdomen, som hon haft sedan födseln.

Efter lång väntan fick Wineland i augusti i år beskedet att de hade hittat matchande lungor – och en transplantation förbereddes. Efter den nio timmar långa operationen, som ansetts gått bra, drabbades Wineland av en stroke och en vecka efter transplantationen somnade hon in endast 21 år gammal, skriver People.

Vid sin sida hade hon sin mamma och sin pappa.

"Claire hade inte ont och vårdpersonalen sa att det var den mest fridfulla bortgång de sett.", berättar familjen i ett uttalande på Facebooksidan för organisationen Claire's Place  Foundation.

"Efter en veckas intensivvård och olika livräddande insatser stod det klart att det var dags för Claire att lämna oss. Claire är organdonator och Claires familj är så glad för de andra familjer som nu får telefonsamtal om att de organ de väntat så länge på finns tillgängliga för transplantation", står det vidare i uttalandet.

 

https://www.facebook.com/clairesplace1/photos/a.201156033256783/1960745163964519/?type=3&theater

 

Claires syster tackar för stödet

På onsdagen publicerade Claires lillasyster ett inlägg på Instagram och tackar för allt stöd under den svåra tiden.

"Jag är Claires lillasyster och jag vill verkligen säga hur mycket jag uppskattar alla fina ord som ni alla sprider om Claire. Jag vet hur mycket det betydde för henne att ha kontakter med människor runt om i världen och det är så speciellt att se hur människor som inte känner varandra möts i svåra tider och blir ett sånt fantastiskt stöd. Tack igen...", skriver hon i inlägget tillsammans med en familjebild.

https://www.instagram.com/p/BnU15VtFjJ1/?hl=en&taken-by=claire.wineland

 

LÄS MER: Radioprofilens avsked – bara dagar kvar att leva 

Familjen donerar organen

Familjen har valt att donera Claires organ och Claire Winelands mamma Melissa Yeager berättar för CNN:

– Claire har räddat livet på två personer, hennes högra njure har transplanteras in i en 44-årig kvinna i San Diego, och hennes vänstra njure transplanterades in i en 55-årig man i norra Kalifornien.

 

 

https://www.instagram.com/p/BltkJRSFDRJ/?hl=en&taken-by=claire.wineland