Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Youtubern ber om ursäkt – lämnade bort sonen

I en video har hon avslöjat att allt bara var ett stort prank.
Föräldrarnas beslut möttes av stark kritik och hat på sociala medier.Foto: Skärdump/Youtube / Skärdump/Youtube
Paret adopterade Huxley som tvååring från Kina. I maj berättade de att han hade fått ett nytt hem.Foto: Skärmdump/Instagram / Skärmdump/Instagram

I maj gick Youtube-föräldrarna Myka och James Stauffer ut med att de låtit sin fyraårige adoptivson Huxley flytta – eftersom han har autism. 

Föräldrarnas beslut möttes av stark kritik och hat på sociala medier. 

Nu talar Myka Stauffer ut om Huxley och skriver att hon var ”naiv” och ”dum”.  

Amerikanska Myka Stauffer och hennes man James blev hårt kritiserade efter att de berättade att Huxley, 4, fått ett nytt hem. Något som Expressen tidigare har rapporterat om.

I den omtalade videon sa paret att de inte skulle prata mer detaljerna kring beslutet. Men i ett långt uttalande på Instagram väljer nu Myka Stauffer att prata ut om kontroversen kring sonen.

”Beslutet har orsakat så mycket hjärtesorg och jag är ledsen för att jag har svikit alla kvinnor som har sett upp till mig som mamma.” 

Hon skriver vidare: 

”Jag kunde aldrig förutse att de händelser som inträffade i mitt privatliv, och jag försökte mitt bästa för att uthärda det svåraste jag någonsin har varit igenom.”

Bild från tidigare i år på familjen med sonen Huxley.Foto: Instagram

”Jag var dum, naiv och arrogant”

Myka Stauffer och maken James adopterade sonen Huxley från Kina för två år sedan.

Men i maj tidigare i år, meddelade paret att Huxley har fått ett nytt hem. Anledningen var att Huxley diagnostiserades med autism efter att paret hade adopterat honom. 

På sin Instagram skriver Myka Stauffer att paret inte var beredda på adoptionen och ångrar att de tog ett ”så snabbt beslut”.

– Jag ville så gärna hjälpa till att jag var villig att adoptera vilket barn som helst som behövde mig. På grund av detta var jag naiv, dum och arrogant. 

Beskriver beslutet som traumatiskt 

Vidare skriver hon att Huxley har fått ett nytt hem där han kan få den vård och omsorg han behöver. 

”Jag kan inte säga att jag önskar att detta aldrig hade hänt för jag är så glad att Huxley är här och får all den hjälp han behöver. Jag vet också att trots att han är gladare i sitt nya hem och mår mycket bättre att han genomgick ett trauma och jag är ledsen, ingen adopterad förtjänar mer trauma.”

https://www.instagram.com/p/CB1b6ExAv0R/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.