Konstnären och artisten Yoko Ono har akut förts till sjukhus i New York. Foto: Starpix / Picturedesk.ComKonstnären och artisten Yoko Ono har akut förts till sjukhus i New York. Foto: Starpix / Picturedesk.Com
Konstnären och artisten Yoko Ono har akut förts till sjukhus i New York.  Foto: Starpix / Picturedesk.Com
Enligt de första rapporterna ska hon ha drabbats av en stroke. Foto: Rebecca BlackwellEnligt de första rapporterna ska hon ha drabbats av en stroke. Foto: Rebecca Blackwell
Enligt de första rapporterna ska hon ha drabbats av en stroke. Foto: Rebecca Blackwell
Yoko Ono var gift med Beatles-ikonen John Lennon.Yoko Ono var gift med Beatles-ikonen John Lennon.
Yoko Ono var gift med Beatles-ikonen John Lennon.

Yoko Ono till sjukhus efter misstänkt stroke

Publicerad

Konstnären och artisten Yoko Ono har akut förts till sjukhus i New York.

Hon hittades medvetslös i sin lägenhet och misstänktes först ha drabbats av en stroke.

Men hennes publicist förnekar det och säger att hon har drabbats av influensa.

På fredagskvällen fördes Yoko Ono, 83, till Mount Sinai West-sjukhuset, tidigare kallat St. Luke's Roosevelt-sjukhuset i New York. De första uppgifterna sa att 83-åringen hade drabbats av en stroke. De uppgifterna dementerades senare av hennes publicist Elliot Mintz.

Till Daily Mail säger han att hon fördes till sjukhuset på inrådan av hennes läkare.

Även Yoko Onos son Sean Lennon dementerar att hon ska ha drabbats av en stroke.

Yoko Ono hittades medvetslös i sitt hem intill Central Park, där hon bott sen hon flyttade in med sin nu döde make, Beatles-ikonen John Lennon.

Lennon sköts ner utanför trapphuset den 8 december 1980 innan han dog på samma sjukhus där Ono vårdas.

Håller hjärnan tom

Yoko Ono är verksam som både författare, konstnär och artist. Tidigare i februari släpptes hennes senaste skiva, "Yes, I'm a witch too", som belönades med tre getingar av Expressens recensent Malin Collin.

När Ono ställde ut på danska Louisiana sommaren 2013 fick hon frågan hur hon gör för att hålla sin konst aktuell.

– Utrymme betyder mycket för mig. Jag försöker hålla hjärnan tom så att det finns rum för nya idéer och inspiration, sa hon då.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag