Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Yohio tillbaka i Sverige – kliver in i rampljuset igen

Bröderna Norén berättar om sin medverkan i ”Så mycket bättre”
Yohio bor nu mer i Japan.
Foto: SVEN LINDWALL
Nästa år är han aktuell i musikalen Snövit.
Foto: Magnus Ekström
Yohio har nu börjat repa inför musikalsagan ”Snövit” som har premiär nästa år.
Foto: André L Seisay
Yohio i Melodifestivalen 2013.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Han var även med 2014.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Efter år i Japan är artisten Yohio tillbaka i Sverige och kommer återigen att medverka i musikalen ”Snövit” på Göta Lejon i Stockholm, följt av en Sverigeturné nästa år.

Nu berättar han om sitt liv i Japan och att han undviker sociala medier. 

Kevin Johio Lucas Rehn Eires, mer känd som Yohio, slog igenom i melodifestivalen 2013 med låten ”Heart Break Hotel”. Låten slutade på andra plats i tävlingen och blev även startskottet till en framgångsrik karriär.

Kommande år bestod av mycket jobb för Yohio. Han gjorde melodifestivalen en andra gång 2014 och var även med i tv-serien Jordskott.  

Nu är han tillbaka i Sverige för att medverka i ”Snövit”, samma musikal som han var med i 2016 innan han flyttade till Japan. 

– Att få kombinera skådespel med att stå på scen och sjunga är jättekul, säger Yohio. 

Inte varit i Sverige på ett år 

Yohio bor i en tvårumslägenhet på ungefär 40 kvadratmeter i centrala Tokyo. Han älskar livet i Japan och har inte varit i Sverige på ett år men säger att han gillar och behöver båda världarna. 

– Det bästa med Sverige är att det är väldigt ”laid back”. Japan kan vara utmattande rent kulturellt. Men jag gillar det ju också så jag klagar inte, men det kan vara skönt att komma hem till sitt eget också, säger han. 

Vad han saknat mest med Sverige är sin familj och vänner, men även svenska chips. 

– Japan får inte till sina chips på samma sätt. Sverige har en bra chipskultur. 

Har tagit paus från sociala medier 

Förutom att göra musik så gör Yohio även Youtube-videos på en egen kanal med 200 000 prenumeranter. I övrigt är han inte speciellt aktiv på sociala medier och menar att det endast är någonting han använder sig av i jobbsyfte. Han har tagit en paus från Instagram där han inte varit aktiv sedan maj i år. 

– Hade jag inte varit en offentlig person så hade jag inte haft sociala medier över huvudtaget, jag tycker inte om det, säger Yohio.  

Ur arkivet: Märkliga intervjun med Yohio – vägrar visa ansiktet

Intervju från Melodifestivalens efterfest (Från 2013).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.