Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yohio lämnar landet: "Tack för allt Sverige"

Yohio lämnar nu Sverige för Japan på obestämd tid.
Foto: Christian Örnberg
Artisten ska flytta till Tokyo med sitt band Disreign.
Foto: Christian Örnberg

Efter sin medverkan i "Snövit - the musical" - nu lämnar artisten Yohio Sverige på obestämd tid.

"Jag hoppas att ni kommer och vinkar av mig på detta episka avslut för denna era. Tack för allt Sverige", skriver han på Twitter.

Den 18 juni spelar Yohio, 20, på festivalen Keisto i Fryshuset i Stockholm - och det blir det sista artisten gör i Sverige.

Nu flyttar Yohio med sitt band, Disreign, till Tokyo. I ett pressmeddelande skriver han om flytten.

”Detta blir det sista jag gör innan jag och mitt nya band Disreign flyttar till Tokyo i sommar. Det skall bli otroligt kul att spela på festivalen och jag är stolt över att arrangera detta unika event”, skriver han enligt TT.

Yohio: "Episkt avslut"

Även på Twitter har Yohio skrivit om helomvändningen.

"Jag hoppas att ni kommer och vinkar av mig på detta episka avslut för denna era. Tack för allt Sverige".LÄS MER: Yohio: "Det är nog – jag är trött på det här"På Facebook skriver Yohio att han lämnar landet på obestämd tid:

"Detta blir sista chansen på obestämd framtid att se mig live. Be there".

Yohio meddelar även att han har en ny soloskiva på japanska färdigställd, och att den kommer att släppas senare i år.https://twitter.com/YOHIO_DISREIGN/status/714759158671740934LÄS MER: Yohio: "Jag har en dröm om fru och barn"Tidigare var Yohio en del av bandet Seremedy, men de splittrades 2014. För tre år sedan deltog han i Melodifestivalen, och då vann han den unga publikens hjärtan - men han vill inte stämplas som en barnartist.

– Jag tycker inget illa om min unga publik, det är fantastiskt att de dansar till mina låtar. Men jag vill inte ha barnartiststämpeln, jag är inte Markoolio eller Sean Banan. Mina texter är mörka till 80 procent. Barnen förstår inte när jag är poetisk och samhällskritisk.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.