Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yohio försvann från rampljuset – berättar om nya livet i Tokyo

Yohio berättar om sitt liv i Tokyo i Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken”.
Foto: Hittfabriken
2013 kom han på en andraplats i Melodifestivalen med låten ”Heartbreak Hotel”.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Yohio har nu flyttat till Japan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Yohio slog igenom i Melodifestivalen 2013 där han kom på en andraplats med låten ”Heartbreak Hotel”.

Nu, åtta år senare, berättar han om sitt liv i Tokyo – men också om hur han halvt blev tvingad till att vara med i Mello. 

– Jag var egentligen inte villig att ha andra låtskrivare för jag är otroligt petig, berättar Yohio i Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken”. 

Artisten Yohio, eller Kevin Johio Lucas Rehn Eires som han egentligen heter, har hunnit bli 25. Han slog igenom i Melodifestivalen för åtta år sedan. Succédeltagandet i Mello blev starten på en framgångsrik karriär – och sedan dess har artisten satsat fullt ut på musiken i Tokyo i Japan där han numera bor. 

– Jag har en egen lägenhet och den här lägenheten har jag bott i, i två tre år nu, berättar Yohio i Fredrik Ralstrands podcast ”Hitfabriken”. 

”Blev halvt tvingad”

Yohio föddes i Sundsvall och började spela piano redan vid sex års ålder. När han var 16 år medverkade han för första gången i Melodifestivalen.

– Jag blev halvt tvingad till att göra det. Inte av Melodifestivalen utan av mitt dåvarande bolag, berättar han. 

Han kammade hem andraplatsen med succéhiten ”Heartbreak Hotel” och han berättar om sina svårigheter med att skriva låtar tillsammans med andra. 

– Jag var egentligen inte villig att ha andra låtskrivare för jag är otroligt petig med den biten själv, att jag skriver allt och ingen rör det. Så är det 99 procent av gångerna men i Mello får du inte det, säger Yohio och tillägger:

– Eller jag fick inte det i alla fall om jag säger så. 

Tryggare i Tokyo än Sundsvall 

Yohio berättar att han är nattmänniska och trivs med att det mesta är öppet dygnet runt i Tokyo – och att han känner sig tryggare där än i Sundsvall.

– Det passar mig väldigt bra att kunna röra mig på de timmar som jag känner mig bekväm att vara vaken i, berättar Yohio och fortsätter:

– Jag är mycket mer otrygg i Sundsvall, en person överlag är mer otrygg i Sundsvall skulle jag säga, menar han. 

I november släppte Yohio sin senaste skiva, och det var det första albumet på sex år. Och han är osäker på hur musiken kommer att låta i framtiden. 

– Jag har ingen aning hur min nästa skiva kommer att låta. Jag har typ två idéer så att det är till och med spännande för mig, säger han.


Ur arkivet: Märkliga intervjun med Yohio på efterfesten

Vägrar visa ansiktet under intervjun i Melodifestivalen 2014

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.