Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yngsta mästerkocken-stjärna död – blev 14 år

Vem är Gordon Ramsay?
Foto: QUARTERFLASH/VANTAGENEWS / STELLA PICTURES
Foto: Gofundme / Gofundme

Ben Watkins, 14, känd från amerikanska versionen av ”Yngsta mästerkocken” drabbades av cancer förra året.

I ett uttalande meddelar 14-åringens mormor att han nu somnat in, skriver CBS.

14-åriga Ben Watkins tävlade i ”Masterchef Junior” 2018. Kort innan han skulle fylla 13 år drabbades han av cancer och har sedan dess gått på tuffa behandlingar.

Watkins mormor och morbror startade en insamlingssida dit folk kunde skänka pengar så att de skulle ha råd med de dyra sjukhusräkningarna. En av många som skänkte pengar var ”Masterchef”-domaren och stjärnkocken Gordon Ramsay, 54, skriver Variety.

Senast i augusti i år skänkte han 50 000 amerikanska dollar, motsvarande omkring 430 000 svenska kronor.

Ramsay, och flera deltagare i ”Masterchef Junior”, skickade även en videohälsning till Ben Watkins.

”Om du kan slå mig i ”Masterchef Junior”-köket, klarar du av det här också”, sa Ramsay i videon enligt Variety.

”Aldrig någonsin klagat”

På måndagen publicerade Ben Watkins mormor och morbror ett uttalande på 14-åringens Gofundme-sida där de berättade att han somnat in.

”Efter att han förlorade båda sina föräldrar i september 2017 har vi varit förundrade över Bens styrka, mod och kärlek till livet. Han har aldrig, aldrig någonsin klagat.”, skriver de i uttalandet.

Familjen fortsätter:

”Ben led mer än vad man ska behöva göra under sina fjorton år på Jorden, men vi tröstar oss med att hans lidande äntligen är över och att, i slutändan, visste Ben att han var älskad av så många.”

Jury-ilskan i Sveriges Mästerkock: ”Mobbning”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.