Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ylva, 61, vinner miljonen i Postkodmiljonären

Ylva Orrmell
Ylva Orrmell tillsammans med sin make.
Ylva Ormell och Rickard Sjöberg.

Ylva Orrmell visste att en "hanrej" är en bedragen äkta man - och lyckades därmed vinna en miljon kronor i "Postkodmiljonären" på TV4 på lördagskvällen.

– Jag tycker att det var väldigt lätta frågor, säger Ylva Orrmell som nu ska fira vinsten med en resa för hela familjen.

Programmet spelades in i slutet av januari - och Ylva Orrmell har lyckats hålla vinsten hemlig för sina anhöriga ända tills i kväll.

Ylva Orrmels väg i programmet

10 februari

Som ny i stolen får tittarna stifta bekantskap med Ylva Orrmell, 61 år, från Saltsjöbaden. Fyra livlinor vill hon ha och hinner med fem frågor innan Rickard Sjöberg säger "hej då" för den här gången.

17 februari

Kvar i stolen sitter Ylva Orrmell. Allt går fint fram till 100 000-kronorsfrågan ”Vad av följande är ett annat ord för närsynthet?”. Först tillfrågas publiken som inte ger en tydlig indikation. Inte heller en vän kan bidra med något, så även 50/50 måste aktiveras. När Myopi och Biopsi lämnas kvar klarnar det dock för Ylva som sedan hinner med ytterligare en fråga innan läggdags.

18 februari

Kvar i stolen sitter Ylva Orrmell som går som tåget. Utan hjälp av livlinor avancerar hon fram till miljonfrågan ”Vad av följande beskriver bäst en hanrej?” Efter en kort betänketid väljer hon alternativet "En bedragen äkta man". Naturligtvis är det rätt och en nybliven miljonär kan koras.

Under lördagskvällen inträffade något ovanligt i "Postkodmiljonären" på TV4. För bara nionde gången sedan starten lyckades någon gå hela vägen - och vinna en miljon kronor. Och det var första gången det skedde sedan 2014.

Den som stod för bedriften var Ylva Orrmell, 61, från Saltsjöbaden utanför Stockholm.

 

LÄS MER: Fräcka bluffen i "Postkodmiljonären"

 

– Det är klart att jag blir glad, säger hon om vinsten.

– Det är en lättnad. Det har varit nervöst, fortsätter hon.

Den sista frågan, "vad är en hanrej" klarade hon av utan att använda sina livlinor. Överlag tycker hon att frågorna i programmet har varit lätta.

– Jag tycker att det var väldigt lätta frågor, förutom den om närsynthet, säger hon.

Den frågan handlade om en synonym till "närsynthet". Efter två livlinor var alternativen "myopi" och "biopsi" kvar. Men till slut plockade hon rätt även där.

Kvällens avsnitt av "Postkodmiljonären" spelades in i slutet av januari. Inför kvällens sändning hade Ylva Orrmell lyckats hålla vinsten hemlig för sina barn och barnbarn, som hon bjudit hem för att titta på programmet tillsammans.

Alexandra Pascalidou vann också

Ylva Orrmell säger sig älska frågesport, och har tidigare varit med i tv-programmet "Jeopardy" där hon vann 46000 kronor, och "Vem vet mest" där hon kom till fredagsfinal.

– Jag läser mycket och håller på mycket med frågesport. Jag spelar frågesportprogram på nätet, säger hon.

Men Ylva Orrmell har också en rejäl akademisk karriär i bagaget, och har tidigare studerat konsthistoria, litteraturvetenskap, historia och ryska.

 

LÄS MER: Rickard Sjöberg om kärleken till Annika

 

Vinstpengarna, en miljon kronor, ska hon spendera på sin familj.

– Jag har sagt att jag ska bjuda mina barn och barnbarn på en resa. Men vart har vi inte bestämt än, säger hon.

Senast någon vann en miljon kronor i programmet var 2014 då Alexandra Pascalidou och Lena Ag i ett specialprogram för kändisar tävlade för organisationen Kvinna till Kvinna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!