Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häktade Yasin Mahamoud prisad på Grammisgalan

Producenten Amr Badr: ”Han är inte här men han vill tacka fansen”.
Foto: J. WILLS / Pressbild
Producenten Amr Badr var på plats för att ta emot priset.
Producenten Amr Badr var på plats för att ta emot priset.
Rapparen Yasin Mahamoud
Foto: Polisen

Häktade rapparen Yasin Mahamoud vinner Grammis i hiphop-kategorin.  

På plats fanns producenten Amr Badr för att ta emot priset. 

– Han är inte här men han vill tacka fansen, alla som har lyssnat, och hans familj. 

Rappartisterna Yasin Mahamoud, 23, och Haval Kahlil, 26, är båda nominerade i flera kategorier på Grammisgalan 2021. De båda är också häktade i väntan på dom. 

Yasin Mahamoud har åtalats för stämpling till människorov, alternativt förberedelse till människorov. Haval Kahlil har åtalats för människorov och rån, alternativt medhjälp till samma brott. I veckan kom också beskedet att båda artisterna blir kvar i häktet i väntan på dom – vilket tyder på att de kommer fällas i tingsrätten. 

Under torsdagens Grammisgala vann Yasin Mahamoud ”årets hiphop”. På plats för att ta emot hans pris fanns producenten Amr Badr.

– Han är inte här men han vill tacka fansen, alla som har lyssnat, och hans familj, sa producenten efter prisutdelningen. 

Haval Kahlil var nominerad i kategorin ”årets nykomling” men förlorade mot Mona Masrour.

”Sympatiserar inte med gärningarna”

Grammis arrangeras av Ifpi Sverige, de svenska musikbolagens branschorganisation och har tidigare kommenterat de båda hiphopartisternas nomineringar. 

”Bland årets nominerade finns ett antal personer som är misstänkta för brott. Grammis sympatiserar naturligtvis inte med de gärningar de är misstänkta för, men står fast vid vår åsikt om att den konstnärliga prestationen måste kunna bedömas utan hänsyn till det eventuella brott personen misstänks för”, sa man då till TT

Texten uppdateras. 

Hör Yasin och Havals ord inifrån rätten: ”Hur skulle 20 000 hjälpa?”

Yasin Mahamoud och Haval Khalil misstänks för inblandning kidnappningsförsök och kidnappning av en annan ung rapartist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.