Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Yasin Mahamouds plan efter fängelsestraffet

Yasin Mahamoud.
Foto: Instagram
Yasin Mahamoud i samband med ett tidigare polisgripande.
Foto: Polisen
Artisten har miljontals spelningar på Spotify.
Foto: Spotify

Nyligen släpptes Yasin Mahamoud fri efter att ha avtjänat sitt straff för inblandning i ett kidnappningsförsök av Einár.

Nu jobbar artisten på ny musik – och planerar att släppa ett album.

Det bekräftar nu hans management.

Sedan Nils ”Einár” Grönberg mördats och Salah ”Dree Low” Abdulle dragit sig tillbaka har två av de största stjärnorna inom svensk gangsterrap slocknat.

Men Yasin Mahamoud, känd under artistnamnet Yasin och med superhitar som ”Young & Heartless” och duetten ”Ge upp igen” med Miriam Bryant, jobbar på ett nytt album. Det bekräftar hans management för Expressen.

LÄS OCKSÅ: Vännernas oro för Einár sista tiden innan mordet

Släpptes innan nyår

28 december släpptes han fri efter att ha dömts i tingsrätten för inblandning i ett kidnappningsförsök mot Einár. Yasin dömdes till tio månaders fängelse och i häktet har han nu suttit av den tid han ska enligt tingsrättsdomen.

Han släpptes alltså trots att hovrättens dom inte hunnit meddelas – den kommer senare i vår. Att det drar ut på tiden beror på att fallet, förutom Yasin Mahamouds del, också gäller en lång rad åtalspunkter mot det grovt kriminella Vårbynätverket.

Mycket pekar på att Yasin Mahamoud inte kommer att behöva avtjäna mer tid i fängelse gällande försöket att locka Einár i en kidnappningsfälla.

LÄS OCKSÅ: Yasin släpps fri

Dree Low har slutat – Einár mördad

Och nu jobbar Yasin Mahamoud på ny musik.

I sociala medier florerar videoklipp som sägs visa rapparen i studion – och hans management bekräftar att det rör sig om arbete med ett helt nytt album.

Tillsammans med Einár och Dree Low har Yasin tillhört det absoluta toppskiktet inom svensk rap.

Dree Low.
Foto: Karin Törnblom / IBL
Einár.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Einár mördades 21 oktober i Hammarby sjöstad i Stockholm och Dree Low – som dömts till fängelse för rån men nu är släppt i väntan på hovrättsprövning – meddelade nyligen att han lämnar musiken bakom sig och har tagit bort sina låtar från Spotify.

”Jag lägger ner min musikkarriär för att fokusera på det som är bättre. Kommer fortsätta mitt kreativa arbete men på andra sätt. Tack”, skrev han på Instagram under helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.