Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

WoW - nu gråter fansen av lycka

SNART HÄR. Lina Olsson, 22, får som en av första svenskar testa nya "World of warcraft: The burning crusade". Det populära onlinespelet lockar fler tjejer än något annat datorspel. Foto: SUVAD MRKONJIC
Mer än 180 000 svenskar gör det.
Många av dem är tjejer.
Det handlar om WoW - World of warcraft, även känt som världens bästa onlinespel.
Snart släpps tilläggspaketet som inbitna spelare världen över längtat efter. Expressens Marcus Wallén har som första journalist i Sverige provspelat den så kallade betaversionen "World of warcraft: The burning crusade". Han berättar vad som gör WoW till en världssuccé med 6,5 miljoner onlinespelare. - Det är enkelt för vem som helst att komma in i spelet, säger han.

Spel som tilltalar tjejer

Den senaste versionen innehåller två nya raser och maxnivån höjs från 60 till 70. Bara de nya raserna gör spelet värt att plöja igenom på nytt enligt Wallén. Succén är möjlig tack vare den breda publiken. - Det här är det spel som flest tjejer spelar, berättar Marcus Wallén. Vad är det som tilltalar tjejerna? - Det är smågulligt, spännande och enkelt att lära sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.