Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Woody Harrelson i Sverige – trots stängda gränser

Foto: JOEL RYAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Woody Harrelson är just nu i Trollhättan. 

Han är på svensk mark för att spela in en långfilm – men vägen hit var allt annat än lätt. 

– Flera sa till mig att jag borde stanna hemma nu också, säger han till GP. 

Skådespelaren Woody Harrelson är i Sverige för att spela in en långfilm av Ruben Östlund. Men det var nära att skådespelaren inte kunde komma alls. Han skulle egentligen kommit till Sverige redan i mars för att spela in filmen ”Triangle of sadness” – men coronapandemin satte då stopp för planerna. Men nu har skådespelaren landat på svenskmark, mer bestämt i Trollhättan, skriver GP

– Flera sa till mig att jag borde stanna hemma nu också, men jag ville inte göra Ruben besviken, säger han till tidningen. 

Blev stoppad

Det var inte helt lätt att resa denna gång heller för Woody Harrelson. Skådespelaren skulle resa via Amsterdam men där satte flygbolaget stopp.

Då fick producenten Erik Hemmendorff hjälpa till att få med stjärnskådisen på planet. Enligt GP ska de även ha fått övertyga den svenska gränspolisen att han var väldigt viktig att få in i landet. Problemet var att gränserna i Europa inte hade öppnats än, skriver tidningen. 

– Det är hundratals arbetstillfällen som står och faller med att han kommer hit, så vi hade ändå goda skäl. Det hade varit en katastrof om vi hade tvingats avbryta. Dessutom har Woody suttit isolerad på Hawaii där det i princip inte varit någon smitta, säger Erik Hemmendorff till tidningen.

Woody Harrelson ska nu vara i Sverige under två veckor för att medverka i Ruben Östlunds långfilm. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.