Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wistam bryter tystnaden om svåra separationen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sofia Wistam.
Foto: OLLE SPORRONG
Thomas "Orup" Eriksson.
Foto: / SVERIGES TELEVISION AB

Sofia Wistam och Thomas "Orup" Eriksson skilde sig 1996.

I podcasten "Wahlgren & Wistam" berättar hon om den uppslitande separationen

– När vi separerade var det rätt tufft. När man är mamma och ens barn är väldigt pappig, säger hon i podden.

Programledaren Sofia Wistam var i flera år tillsammans med artisten Thomas "Orup" Eriksson som hon också har en son tillsammans med.

I det senaste avsnittet av podcasten "Wahlgren & Wistam", som Sofia Wistam har tillsammans med artisten Pernilla Wahlgren, berättar hon nu om separationen.

– När vi separerade var det rätt tufft. När man är mamma och ens barn är väldigt pappig. Han var ledsen när vi skulle vara hos mig och det var så klart hjärtskärande. Att man skulle ha det så där jämt varannan vecka och så där, säger Sofia Wistam i podcasten.


LÄS MER: Wistam om otroheten: "En riktig käftsmäll


Hon fortsätter:

– Fast då var det lite så här, "vänta lite vems skull gör vi det här för? Kanske han ska vara mer hos pappa just nu när han är pappig". Nu blev det inte så men om jag hade gjort så hade nog många frågat mig vad jag var för mamma, som att jag inte ville vara med mitt barn. Jag tror att man ska vara lite lyhörd. Sedan ville han vara hos mig. Det är olika perioder som man kanske har ett större behov av en viss förälder.

Pernilla Wahlgren håller med:

– Ja och jag tror att det är jätteviktigt vid en separation att om man märker att ens barn har behov att vara hos den andra, att man bara kan släppa det och inte bli en martyr och sur. Man får vara lite skön för barnens skull, säger hon i podcasten.

Sofia Wistam om triangeldramat

Sofia Wistam och Orup träffades under en tv-inspelning som leddes av filmregissören Hannes Holm. I ett tidigare avsnitt av "Wahlgren och Wistam" berättade hon om triangeldramat.

– Jag var 17, kanske 18, och tillsammans med en annan kille då som heter Hannes Holm. Han gjorde en tv-serie i SVT, där jag och Orup var statister, sa hon då i podcasten.  


LÄS MER: Pojkvännen hittade Orup naken i Sofias garderob

Sofia Wistam: "Så full att han kräktes"

Enligt Sofia Wistam var det Hannes Holm som noterade att Orup var förtjust i henne. 

– När Hannes tittade på det här materialet utan ljud hemma, så sa han till mig: "Men Gud vad den här killen gillar dig". Jag hade inte ens tänkt tanken, säger hon i podcasten. 

Sofia Wistam berättade också om hur hon och Orup blev ett par.

– Vi träffades på något uteställe och gick i väg och hånglade för första gången. Sedan var han så full så att han kräktes, berättade hon i podden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.