Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Winslet ångrar att hon jobbat med regissörerna

Kate Winslet ångrar beslutet att arbeta med de två hyllade regissörerna då hon visste vad de anklagats för.Foto: JONATHAN SHORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Kate Winslet säger att hon ångrar att hon jobbat med två filmregissörer – även efter att de anklagats för sexuella övergrepp.

– Vad fan höll jag på med när jag jobbade med Woody Allen och Roman Polanski? säger skådespelaren i en intervju med Vanity Fair.

I intervjun pratar Kate Winslet om viljan att vara en ansvarsfull förebild, hur filmbranschen kan bättra sig – och så även hon.

– Det är ofattbart för mig nu hur dessa män högaktats så stort i filmbranschen och under så lång tid. Det är jävligt skamligt. Och jag måste ta ansvar för det faktum att jag jobbade med dem båda. 

Hon säger att hon vet att hon inte kan dra tillbaka tiden men att det hon i alla fall kan göra är att vara öppen med vad hon tänker om sina val i dag.

Dömd för våldtäkt på 13-åring

Kate Winslet arbetade med Woody Allen under inspelningarna av filmen Wonder Wheel 2017 och med Roman Polanski i filmen Carnage 2011.  

1977 greps Polanski för våldtäkt på en 13-årig flicka. Han erkände den sexuella handlingen men nekade till våldtäkt. Han lämnade USA innan domen föll. Sedan dess har han anklagats för en rad våldtäkter, anklagelser han förnekar.

Polanski har vunnit en Oscar för Pianisten 2003 och senast i februari i år vann han pris för bästa regi under Césargalan i Paris – något som fick flera personer att lämna galan i protest.

1992 uppdagades att Woody Allen, då 57, hade en affär med sin dåvarande frus 21-åriga dotter, Soon-Yi Previn. I samband med skilsmässan från frun Mia Farrow anklagades Allen för sexuella övergrepp på parets gemensamma dotter, Dylan, då sju år gammal. Allen utreddes men åtalades aldrig och han har sedan dess hävdat sin oskuld. 

I och med Metoo-rörelsen 2017 uppmärksammades anklagelserna igen och Allens son, journalisten Ronan Farrow, ställde sig bakom sin syster Dylans och mamma Mia Farrows anklagelser. 

Regissören varit gift med Soon-Yi Previn sedan 1997.

Roman Polanski greps 1977 för våldtäkten av en 13-årig flicka. Han lämnade USA innan han fick sin dom.Foto: ENNIO LEANZA / AP TT NYHETSBYRÅN
Woody Allen gifte sig med sin exfrus dotter Soon-Yi Previn 1997.Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.