Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William Spetz om podden: ”Driver med norrlänningar”

Komikern och programledaren William Spetzs hyllade inlägg.
William Spetz spelar huvudrollen ”Love”.Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Podden kommer finnas i P3.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

William Spetz är aktuell med en ny humorpodd i P3 där han spelar Love, en ung journalist som vill göra djupa dokumentärer.

– ”Bokbussen” är blandning mellan spänning och true crime-satir med norrländsk humor, säger William.

Berätta, vad är det här för podd? 

– ”Bokbussen” är en humorserie och är en låtsasdokumentär, där min karaktär i smyg spelar in två bibliotekarier i en nedläggningshotad bokbuss under en sommar, berättar William.

Podden hade premiär 24 september och inspirationen bakom allt menar William bland annat kommer ifrån komikern och skådespelaren Sven Björklund.

– Jag träffade honom på en inspelning för några år sedan. Vi hade inga scener ihop men hamnade på samma hotell och började på skämt göra norrländska karaktärer.

Vad kommer podden handla om? 

– Det handlar om en ung, pretentiös journalist som heter Love, och när han inte får sitt drömjobb så tvingas han sommarjobba som reporter i en bokbuss i Västerbottens inland.

– Ganska snart märker han dock att bibliotekarierna inte verkar ha det bra, och i hopp om att bli upptäckt som en stor dokumentärmakare så börjar han i smyg göra en dokumentär om deras äktenskap.

Vad betyder den här podden för dig?

– Vi spelade in allt hemma i min hemstad Umeå och det var så roligt. Vi driver med norrlänningar samtidigt som vi driver lika mycket med storstadsmänniskan.

Expressen startar ny fördjupande nyhetspodd

Här berättar Paradise Hotel -deltagaren om traumat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.