Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William Spetz känsloutspel i sändning: ”Det här är så sjukt”

Programledaren William Spetz upplever stora känslor i Musikhjälpen.Foto: SVT.
Janice, Molly Hammar och Sabina Ddumba ger William Spetz tårar i ögonen.Foto: SVT.
Daniel Adams-Ray njuter av artisterna Janice, Molly Hammar och Sabina Ddumbas hyllning till Aretha Franklin.Foto: Copyright © Mattias Ahlm/Sveriges Radio, All Rig

Under dag tre av Musikhjälpen exploderar programledaren William Spetz i känslor.

– Det här är så sjukt! Nämen jag vet inte ens om jag kan programleda det här, säger William Spetz med tårar i ögonen.

Det är full fart på årets upplaga av Musikhjälpen. På torsdagsmorgonen uppträdde artisterna Janice, Molly Hammar och Sabina Ddumba i glasburen i Lund.

Trion hyllade Aretha Franklin med en känslosam tolkning av souldrottningens succélåtar ”(You make me feel) like a natural woman” och ”I say a little prayer”.

 

 

Uppträdandet fick inte bara publiken att gunga med i takt – även programledaren William Spetz blev känslosam och fick tårar i ögonen. 

– Det här är så sjukt! Nämen jag vet inte ens om jag kan programleda det här, säger William Spetz och fortsätter: 

– Åh gud, det här är det bästa jag hört i hela mitt liv.

Även programledaren Daniel Adams-Ray njöt av uppträdandet från första parkett – sittandes på golvet någon meter framför trion. 

Musikhjälpen 2018 – 15 miljoner 

På torsdagsmorgonen besöktes glasburen i Lund även av ett luciatåg i form av artisterna Ola Salo och Rickard Söderberg – som kom med beskedet att Musikhjälpen hittills samlat in 15 miljoner kronor.

 

 

Musikhjälpen 2018 sänds från Lund med programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz bakom ratten. Insamlingen pågår mellan den 10 och 16 december och i år samlas det in pengar på temat "Alla har rätt att funka olika". 

Musikhjälpen började sändas 2008 – då var den karaktäristiska glasburen uppställd i Malmö. Under de tio år Musikhjälpen pågått har de samlat in 276 miljoner kronor till välgörenhet. Varje år har det insamlade beloppet ökat – i år krävs 75 miljoner kronor för att slå förra årets rekord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.