Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Will Smiths känga: ”Jag har aldrig träffat en smart rasist”

Will Smith och Jada Pinkett Smiths kärlek
Will Smith.
Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES BESTIMAGE
Will Smith.
Foto: DAVE BEDROSIAN / ZUMAPRESS.COM ZUMA PRESS

Skådespelaren Will Smith berättar i podcasten ”Pod Saves America” att han aldrig mött en person med rasistiska åsikter som är smart.

– Lyckligtvis för mitt psyke har jag aldrig blivit kallad för n-ordet av en smart person, säger Will Smith i podcasten enligt Independent.

I podcasten ”Pod Saves America” berättar Fresh Prince-stjärnan om sina egna erfarenheter med rasism. Will Smith menar bland annat att han aldrig träffat en smart person som uttryckt sig rasistisk.

Han säger även att han har kommit över rasistiska erfarenheter på grund av att han ”växte upp med uppfattningen att rasism och rasister är dumma och enkla att komma runt”, skriver Independent.

”Okunnighet vanligare än ondska”

Vidare berättade Will Smith att han tror att ”okunnighet kan undervisas” samtidigt tror han att det finns hopp för ”det onda”.

– Som tur är är okunnighet är vanligare än ondska, så jag har alltid uppmuntrats att utbildningsprocessen och förståelsen skulle kunna lindra några av de farligare och svåra aspekterna av rasism som tyvärr har inbäddats i vårt land, säger skådespelaren i podcasten.

The Mamas starka budskap i Melodifestivalen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.