Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Will Smiths ursäkt efter slaget mot Chris Rock

Will Smith ilskande till efter orden om Jada Pinkett Smith.
Foto: JAY L. CLENDENIN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS IMAGES
Smith tog sig upp på scenen – och slog komikern.
Foto: ROBYN BECK / AFP/ TT

Will Smith har besinnat sig.

I ett inlägg på Instagram ber stjärnan om ursäkt för sitt slag mot Chris Rock.

Och den här gången är ursäkten även riktad mot den drabbade.

Chris Rocks skämt om Jada Pinkett Smith fick Will Smith att se rött. Stjärnan tog sig upp på Oscarsgalans scen och slog komikern.

– Ta inte min frus namn i din jävla mun, skrek Will Smith till Chris Rock.

En kort stund senare tilldelades Will Smith priset för bästa manliga huvudroll, i rollen som Richard Williams i ”King Richard” – filmen om Venus och Serena Williams uppväxt och liv.

Redan under talet bad Will Smith om ursäkt – till nästan alla utom Chris Rock själv.

Det gör han nu. I ett inlägg på Instagram skriver den nyblivna Oscarsvinnaren:

”Jag skulle vilja be dig offentligt om ursäkt, Chris. Jag gick över gränsen och jag gjorde fel. Jag skäms och mitt handlande visar inte mannen som jag vill vara. Det finns inte rum för våld i en värld av kärlek och vänlighet.”

Skämtade om Jada Pinkett Smiths frisyr

Will Smith skriver också att ”Våld i alla dess former är giftigt och destruktivt. Mitt beteende vid gårdagens Oscarsgala var oacceptabelt och oförlåtligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas medicinska tillstånd blev för mycket för mig att bära och jag reagerade känslomässigt.”

På galan skämtade Chris Rock om Jada Pinkett Smiths mycket korta frisyr.

– Jada, jag älskar det. ”G.I. Jane 2”, jag kan inte bärga mig, sa han och syftade till filmen G.I. Jane, där Demi Moore, med rakat huvud, spelar huvudrollen.

Anledningen till Jada Pinkett Smiths frisyr, har hon förklarat, är att hon har alopecia, fläckvis håravfall, och därför valt att raka sitt huvud.

Will Smith ber också om ursäkt till Oscarsakademin, till galans producenter, alla som fanns på plats, alla tv-tittare runtom i hela världen – och alla som var involverade i filmen.  

https://www.instagram.com/p/CbqmaY1p7Pz/?utm_source=ig_web_copy_link

Här vägrar Will Smith svara på frågor om örfilen

Svenskarna på galan: ”Jättekonstig stämning”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.