Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Will Smith ombads att lämna Oscars – vägrade

Will Smith slog till Chris Rock efter skämtet på Oscarsgalan.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Will Smith.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Will Smith ombads att lämna Oscarsgalan efter att han slagit till komikern Chris Rock – men skådisen vägrade.

Nu har en utredning om händelsen inletts.

”Saker utvecklade sig på ett sätt som vi inte hade kunnat förutse”, skriver Oscarsakademin i ett uttalande enligt Sky News.

Det var efter att komikern Chris Rock skämtade om Jada Pinkett Smiths hår under Oscarsgalan som hennes make Will Smith ilsknade till. Skådespelaren tog sig upp på scenen och slog till Rock.

– Ta inte min frus namn i din jävla mun, hördes han skrika.

Skämtet handlade om Jada Pinkett Smiths alopecia, en autoimmun sjukdom som gör att hon i perioder tappar hår.

Flera skådisar har efter händelsen tagit avstånd mot Will Smiths våldsamma utspel. Nu har också Oscarsakademin gått ut med ett uttalande om det inträffade, rapporterar Sky News.

”Vi skulle vilja förtydliga att mr Smith ombads att lämna ceremonin och att han vägrade. Vi inser också att vi kunde ha hanterat situationen annorlunda”, står det i uttalandet,

Will Smith riskerar avstängning

Oscarsakademin har nu inlett en utredning om händelsen. 

Skådespelaren riskerar att bli avstängd eller utestängd från akademin för att ha brutit mot dess regler. Men han har också rätt att försvara sig genom att skicka in en skrivelse till akademin innan styrelsen möts 18 april, enligt CNBC.

”Mr Smiths agerande på den 94 Oscarsgalan var en djupt chockerande, traumatisk händelse att bevittna på plats och på tv”, står det vidare i uttalandet.

”Mr Rock, vi ber om ursäkt till dig för det du upplevde på vår scen och tackar dig för din motståndskraft i det ögonblicket. Vi ber också om ursäkt till våra nominerade, gäster och tittare för det som hände under det som skulle ha varit ett festligt evenemang”.

Här vägrar Will Smith svara på frågor om örfilen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.