Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Wikingssons kaxiga svar till Bianca – om miljonerna

Benjamin och Bianca Ingrosso är i dag varandras favoritpersoner – men så har det inte alltid varit: ”Du hatade mig”.
Bianca Ingrossos pratshow går i mål på lördagen med säsongsfinalen där Fredrik Wikingsson bland annat gästar.
Foto: Discovery plus.
I programmet pratades det bland annat om pengar – och hur mycket Wikingsson tjänar. ”Det vet jag inte, det är omöjligt att ta reda på, men mer än jag trodde i mitt liv att jag skulle tjäna,” säger han själv.
Foto: Discovery plus.
Han drömmer om att sälja programsuccén ”Alla mot alla” till USA. ”Det är jättehärligt, då kan man i teorin tjäna pengar när man sover vilket du ju gör, men det är något att växa upp och sträva efter, att tjäna pengar när man sover”
Foto: Discovery plus.
Förra året tjänade han drygt 1,9 miljoner kronor, enligt uppgifter från Skatteverket.
Foto: Discovery plus.

Ekonomiskt går det bra för Fredrik Wikingsson.

Det slår han fast när han gästar Bianca Ingrossos pratshow i säsongsavslutningen som sänds på lördagen, där han pratar om vad han tjänar.

– Mer än jag trodde i mitt liv att jag skulle tjäna, summerar han.

Programledaren och poddaren Fredrik Wikingsson, 49, är med och tar Bianca Ingrossos pratshow på Discovery plus i mål. I säsongens sista avsnitt som sänds på lördagen gästar han programmet.

Då öppnar han upp om framgångarna med parhästen Filip Hammar, 47, och berättar om succéprogrammet ”Alla mot alla” som de sålt till flera länder.

Programmet sänds redan i Norge och Belgien och kommer inom kort att köras i gång i Danmark. Men den stora drömmen, det är att lyckas sälja programidén i USA, något parhästen Filip Hammar jobbar med.

– Det är jättehärligt, då kan man i teorin tjäna pengar när man sover vilket du ju gör, men det är något att växa upp och sträva efter, att tjäna pengar när man sover, säger Wikingsson i ”Bianca”.

Så mycket tjänar han

Lite senare i programmet går Bianca Ingrosso in på ämnet pengar.

– Ibland när jag ser ”De här programledarna tjänar mest”, då tänker jag ”det stämmer inte – de kan inte tjäna mer än mig, så bra går inte tv i Sverige,” säger Fredrik Wikingsson.

Bianca Ingrosso frågar då vad han tjänar.

– Det vet jag inte, det är omöjligt att ta reda på, men mer än jag trodde i mitt liv att jag skulle tjäna. Men å andra sidan, vem på Kanal 5, ja, du då, men det är inte så många andra som tjänar mer.

Omöjligt eller inte, Expressen har tittat på Wikingssons siffror. Enligt Skatteverket var hans totala inkomst 2021 drygt 1,9 miljoner kronor.

Samtidigt gjorde hans eget företag ett superår med en omsättning på 22,5 miljoner kronor och ett resultat på över 19 miljoner kronor mellan juli 2020 och juli 2021.

”Mondos” matförvirring i Bianca-studion

Förvirringen när Bianca frågar om Duplantis om falukorv med makaroner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.