Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wikingsson vägrar – ska inte se Bob Dylan

I kväll spelar Bob Dylan i Stockholm, men Fredrik Wikingsson kommer inte att befinna sig i publiken. Det är ett medvetet val från tv-profilens håll att undvika sin idol. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press
"Jag ska inte gå och kolla. Jag har inte släppt Bob, men den bästa gången jag sett honom spela var på just Waterfront förra året. Jag har aldrig sett honom bättre än då." Foto: David Vincent

Ikväll kommer Bob Dylan till Sverige - men Fredrik Wikingsson kommer inte att befinna sig i publiken.

Efter den privata spelningen förra hösten undviker tv-profilen att gå och titta på idolens konsert.

– Det är ett medvetet val att inte se honom i kväll, för om man väntar sig fem getingar igen så är det risk att man blir besviken, säger Fredrik Wikingsson.

I november förra året fick Fredrik Wikingsson sitt livs konsert. Under 20 minuter i Academy of Music i Philadelphia fick han ensam i publiken uppleva en spelning med sin idol Bob Dylan och hans band. Och det blev en känslosam stund för tv-profilen, som efteråt var märkbart tagen.

– Jag hatar att folk alltid jublar när han spelar munspel. Men det var något som hände när han gjorde det bara för mig, då tror jag till och med att det kom en tår, sa han till Expressen då.

Men i kväll, när Bob Dylan åter står på scen på Stockholm Waterfront, kommer Fredrik Wikingsson inte att befinna sig i publiken. Det är ett medvetet val från tv-profilens håll att undvika sin idol.

– Jag ska inte gå och kolla. Jag har inte släppt Bob, men den bästa gången jag sett honom spela var på just Waterfront förra året. Jag har aldrig sett honom bättre än då. Det var fem getingar för mig, säger Fredrik Wikingsson och fortsätter:

– Så det är ett medvetet val att inte se honom i kväll, för om man väntar sig fem getingar igen så är det risk att man blir besviken.

 

LÄS MER: Bob Dylan spelar privat för Fredrik Wikingsson

 

"Det måste man hantera"

Tv-profilen menar att han inte vill bli besviken efter att ha fått två magiska konsertupplevelser med Bob Dylan det senaste året.

– Jag har fått två helt otroliga spelningar i rad. Först den bästa jag någonsin sett på Waterfront och sedan en privat spelning med Bob. Det måste man hantera på något sätt. Mitt sätt är att inte gå och se honom på Waterfront igen, säger Fredrik Wikingsson och fortsätter:

– Den privata spelningen är någonting jag kommer att bära med mig resten av livet. Det var helt sensationellt. Jag pallar knappt tänka på det, det var något jävligt speciellt.

 

 

 

 

LÄS MER: Fredrik Wikingssons miljonregn

 

"Det hade varit kul att överraska"

Fredrik Wikingsson berättar dock att han eventuellt kommer att åka till London senare i höst för att se Bob Dylan uppträda i Royal Albert Hall. Då blir det nästan exakt ett år sedan den privata konserten han fick i Philadelphia.

Men det blir ingen privat träff med Bob Dylan medan han är i Sverige.

– Nej, det hade varit jävligt kul att kunna säga att vi ska dra en lunch på Riche och snacka om vilka låtar han ska köra. Och sedan göra ett skönt tv-format där Bob, jag och Filip åker jorden runt och så sitter han med på planet och garvar och dricker öl. Det hade varit kul att överraska med det, men så blir det inte riktigt, säger Fredrik Wikingsson och skrattar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.