Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Widerstedt om sitt nya projekt: "Blir grovt"

Hanna Widerstedt levde under tio månader som karaktären Louis Vulgorette. Nu ska hon auktionera ut rekvisitan från tiden som skandalbloggerska.
Foto: Roger Vikström

Konstnären Hanna Widerstedt, 21, berättade tidigare i veckan i sin blogg att hennes skandalbloggerska och dokusåpadrottning bara var ett konstprojekt.

Nu ska hon auktionera ut kläder, smink, skor och annat hon använt under det senaste året.

– Jag auktionerar ut rekvisitan, för att sedan skapa en buffert för mitt nya projekt, säger hon till DN Söndag.

Hanna Widerstedt väckte starka reaktioner när hon mobbades i Big Brother, onanerade i tv och uttalade sig rasistisk i sin blogg.

Tidigare i veckan skrev hon i sin blogg att hon skulle ta livet av sig - vilket delvis var sant. Hon tog livet av den karaktär hon spelat under ett års tid - Louis Vulgorette - och avslöjade att det hela hade varit ett konstprojekt. Syftet har enligt konstnären och performanceartisten Hanna Widerstedt har varit att öppna svenska folkets ögon kring vilka personer som kommer att ha makten över vårt samhälle i framtiden.

Gör nytt projekt

Nu auktionerar hon ut det hon kallar för "rekvisitan" från sitt år som Louis Vulgorette. Tanken är att pengarna hon hoppas få in ska kunna finansiera ett samtida konstprojekt.

– Jag auktionerar ut rekvisitan, för att sedan skapa en buffert för mitt nya projekt, som jag för tillfället kallar för "project X, destination utomlands". Tanken är att människor ska kunna följa projektets gång, mer kan jag inte säga. Men det blir grovt. Punkt, säger Widerstedt till DN Söndag.

Hon förklarar att tanken till en början kommer att vara att projektet ska gå att följa via hennes blogg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.