Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Whitneys mörka hemlighet avslöjad

Whitney Houston och hennes bror Gary ska ha blivit utsatta för övergrepp under barndomen.Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Teamet bakom dokumentären ”Whitney” på plats i Cannes.Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Whitney Houstons mamma Cissy var ovetandes om sina barns anklagelser.Foto: ARMANDO GALLO/RETNA LTD. / ALL OVER PRESS RETNA LTD
Whitney Houston.Foto: PHOTOSHOT / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
Foto: DOUG MESZLER / SPLASH NEWS / DOUG MESZLER / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

I dokumentären ”Whitney” avslöjades den stora familjehemligheten.

Under barndomen ska sångerskan Whitney Houston ha utsatts för övergrepp, något som Whitneys mamma Cissy inte kände till.

– Det var tufft för henne att ta till sig, säger Patricia Houston som var initiativtagare till dokumentären ”Whitney”, till Page Six.  

När producenten Kevin MacDonald började arbeta med dokumentären om sångerskan Whitney Houstons liv började familjehemligheterna komma fram.

Flera vänner till sångerskan började berätta om övergrepp som Whitney Houston och hennes bror Gary Garland-Houston, ska ha blivit utsatta för.

Whitney Houstons assistent Mary Jones berättade för filmskaparen Kevin MacDonald att den bortgångne stjärnan berättade för henne att sångerskan Dee Warwick begick övergrepp mot Houston under hennes uppväxt.

För Cissy Houston, mamma till Whitney kom anklagelserna som en chock. 

– Det har varit överväldigande att få höra om anklagelserna så långt efter och att hennes barn inte berättat något. Det var tufft för henne att ta till sig, säger Patricia Houston som är initiativtagare till dokumentären och gift med Whitneys bror, Gary till Page Six. 

Enligt Page Six ska Whitney Houstons bror, Gary Garland-Houston, utsatts för övergrepp från att han var sju till att han fyllt nio år av en kvinnlig familjemedlem, och säger att hans syster också utsattes.

 

LÄS MER: Övergreppen drev Whitney in i misären 

 

Filmskaparen upptäckte hemligheten

Filmskaparen Kevin MacDonald upptäckte snabbt att någonting inte stämde när han gick igenom materialet. 

– Ganska tidigt när jag tittade på materialet, så sa ja till klipparen ”jag tycker att Whitney ser ut som någon som har blivit sexuellt utnyttjad, hon har en frigiditet, hon är inte sexig”, säger han till Screen. 

När familjemedlemmarna berättade en efter en om anklagelserna föll bitarna på plats.

– Det var som alla stora detektivhistorier. Det låste upp så många saker om hennes sexualitet, missbruk och relation till föräldrarna.

Whitney Houston gick bort 2012, 48 år gammal, efter år av drogmissbruk, efter att ha drunknat i ett badkar på ett hotellrum.

 

LÄS MER: Så var Whitney Houstons sista dagar